Край на съдебните спорове, ще се строи в градския парк на Петрич

Приключиха проблемите със съседните имоти в градския парк на Петрич. Става въпрос за бившото танково поделение, което стана частна собственост при предишното кметско управление, на вече е завършена процедурата по преотреждането му. Същата процедура върви и за другия съседен имот, този на Гранично полицейско управление-Петрич. Третият имот, който е на Министерство на правосъдието, с площ от 7 дка, има положително решение да бъде придобит от общината.

За терена от близо 54 дка вече има разрешително за строеж, което означава, че скоро ще стартира изпълнението на строително-монтажните работи. „Това е голяма новина – след години на очакване, съдебни саги и извървяване на процедури, в Петрич започва изграждането на парк. Имаме и избран изпълнител – фирма „Обединение БГ – КО – Петрич ДЗЗД”, съобщи кметът Димитър Бръчков. Градоначалникът внесе в сряда искане до общинския съвет за авансово плащане по договора за финансиране на парка.

През април миналата година МРРБ одобри проектното предложение на община Петрич. Финансирането е по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г. Общата прогнозна стойност е в размер на 3 726 000 лв., без ДДС, които са 100 % безвъзмездна финансова помощ. „Смея да твърдя, че поправихме всички допуснати грешки преди нас и спазихме процедурата, за да няма спънки пред този проект, касаещ градската инфраструктура”, подчерта кметът. Визията в този район на града се допълва и с реновираната спортна зала, придобита от общината, която е на път да се завърши със собствени средства. Предстои насрочването на дата за първа копка на строителството в градския парк на Петрич.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене