С две постановки театралният фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ“ пусна финалната завеса в Благоевград

постановка

След десетдневен сценичен маратон и 32 незабравими постановки, в които гастролираха еталоните на режисьорското и актьорското майсторство в страната, „ТАРА-РА-БУМБИЯ“ затвори страницата на второто си успешно издание. Цветя от кмета Атанас Камбитов, който присъства на закриването, благодарствено слово от драматурга и директор на фестивала Явор Веселинов към общинското ръководство и пълна зала с нестихващи аплаузи бяха финалните акорди на тазгодишния фестивал.
Интересът към последните постановки беше изключителен, всички билети бяха продадени ден преди спектаклите, имаше и правостоящи. Спектакълът „Йерма“ от Федерико Гарсия Лорка е дело на младия режисьор Диана Добрева. „Харесвам този град, тук като актриса играх една от първите си постановки „Кървава сватба“ и съм много щастлива, че сега съм в града и като режисьор. Благоевградската публика е театрална и интелигентна. За мен винаги ще е удоволствие да се връщам в Благоевград“, заяви след постановката Добрева. Главната роля в пиесата изигра една от най-нашумелите млади български актриси Радина Кърджилова, която влезе в ролята на бездетна жена и потопи зрителите в една лична драма благодарение на актьорите Веселин Анчев, Мимоза Базова, Гергана Данданова, Стефка Янорова, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Екатерина Стоянова, Борислава Костадинова, Лили Сучева и Милен Миланов и Диана Добрева.
Във вчерашния ден пред благоевградската публика бе представена и постановката „Две“. В нея две легендарни български поетеси Елисавета Багряна и Дора Габе се оказаха в принудително съжителство в Дома на писателите в Хисар. Режисьорът Юрий Дачев направи публиката свидетел на отношенията между личности с неоспорим литературен талант и интересни биографии. В образите се превъплътиха Бойка Велкова – като една суетна, страстна, лесно ранима и иронична Дора Габе, и Мария Каварджикова, която влиза под кожата на безкомпромисната, консервативна, праволинейна и вече уморена от живота Багряна.

постановка 1

постановка 2

постановка 3

постановка 4

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене