Футболисти и треньори се нагърбиха с ремонта на стадион

Тече ремонт на терена на стадион „Бончук“. Подменят се чимове на най-невралгичните зони от игралното поле. Средствата идват от бюджета на Марек, както и от треньорите в клуба

Дейностите по зачимяване пък се извършват от самите треньори и персонала на стадион „Бончук“. Почти цяло лято футболистите на Марек няма да стъпват на официалния терен нито за тренировки, нито за контролни мачове. Целта е да се щади новата настилка. Играчите ще влязат на официалния терен на стадиона едва седмица преди първия домакински двубой от Югозападната Трета лига. До тогава ще се тренира на терените в близки до Дупница села – Крайници, Яхиново, Джерман, пишат колегите от DenNews.bg. .
„Теренът се зачимява благорадение на нас ръководството. Това става с пари, които ние сме си ги събрали и идват от собствения бюджет. Вместо да ги дадем за екипировка или да вземем футболист, ние решихме да си направим терена, ще ни излезе около 2000-3000 лева. Чимовете ги слагаме ние, а не наемаме фирма. Миналата година събрахме 12 000 лева за фирма да ни сложи чимовете, но те изгоряха след втория месец. За това сега всички треньори идваме, организираме се, копаем и слагаме чимовете“, обясни Цветан Видински.
Той говори преди днешната първа тренировка за сезона, като заяви, че е изключително радостен, че в тима има само момчета от Дупница. „Всички 20 футболисти са от Дупница, това не се е случвало от дълги години. Този труд, който хвърлихме в продължение на години, дава резултат и вече берем плодовете. Тези момчета ако имат желание за развитие, ще им се дава шанс. Целите са ни обиграване на отбора и добро класиране, защото не може да мъждукаме на последните места. Финансовото ни положение е такова, че и да искаме не можем да вземем футболисти от друг град. За премии и заплати за мъжкия отбор разполагаме с около 6000 лева месечно за 22-ма човека.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене