Черквата на Ванга на Рупите ,отоплявана с минералната вода от извора до нея

 Фондация „Ванга „ е внесла за разглеждане в Общински съвет искане ,с което се търси разрешение за  увеличение на дебитът от гореща минерална вода ,с цел отопление на черквата „Света Петка Българска „,както и  за изложбената зала ,с материали за живота на пророчицата ,домът  за венчавки и кръщенета и кафе на територията на комплекса .

 Досегашният дебит ,който е от порядъка на 3 470 куб.м.  ,е захранвал с питейна вода трите чешми на територията на комклекса.За него фондация „Ванга „ има издадено разрешително от Басейнова дирекция –Благоевград ,на 19.11.2015 година .

 От ръководството на едноименната фондация търсят разрешение от петричките парламентаристи за допълнителни 6 255 кум.м. гореща минерална вода ,с която ще се осъществи отоплението на съществуващите сгради и църквата през зимните месеци ,обхващащи период от общо 151 дни и включва месеците от 01. ноември до 01. април.Искането на фондацията е разгледано досега от членовете на две постоянни комисии,като предстои то да бъде на вниманието и на колегите им от всички парламентарно представени групи.

 Очаква се то да бъде гласувано на предстоящото заседание на общ.съвет ,което ще е в края на месеца.

Венко Стефанов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене