Професора от „Шоуто на Слави“ става петрички зет

  Един от най-талантливите музиканти от „Ку-ку бенд“ Илия Илиев най-сетне полу­чи развод от дългогодишна­та си изгора Ваня Андреева и заживя с новата си любов­ница – красивата Десислава.

 „Щастлив съм както нико­га до сега. Само раждането на децата ми беше по-хубав миг от това да живея с но­вата си жена“, категоричен е Илия, който от няколко дни се носи на крилете на любо­вта, тъй като новата му каза­ла „да“ за сватбата, комен­тират колеги на музиканта. Избраницата на Илия е ви­сока, червенокоса и много усмихната жена. Според об­щите им познати, тя чувст­вително го е променила от времето, в което са заедно. Той е станал много по-спо­коен и ведър и приличал на човек, постигнал вътрешна хармония.

 Десислава Даскалова е от Петрич и се разбирала пер­фектно с двете деца на музи­канта – Сиана и Илия-млад­ши.

 Двамата случайно се за­познават, но в момента, в който връзката им става сериозна, музикантът пода­ва молба за развод с Ваня Андреева. С нея Илия живее от години. Тя е работила 15 години в системата на МВР и има дъщеря Гергана Ива­нова. Момичето й съвсем скоро също се ожени и вече има дете.

 Според близките на Илиев съпругата му Ваня Андрее­ва е била човекът шеф в се­мейството, който се грижел дълги години за имиджа на мъжа си. „Тя е като генерал за него. Не че е мъж под чехъл, но винаги тя избира дрехите му, почивките им, дори как да харчат общите си пари“, разказват прияте­лите на музиканта. Именно Ваня била човекът, купил кошери с пчели, които клар­нетистът гледа от две годи­ни и се грижи за тях като за малки деца. „Всяка година носи на це­лия бенд по два буркана биомед. Как да не го оби­чаш Илийка­та“, радват му се хората на Трифонов.

 Новата жена до Илия обаче била много раз­лична от пре­дишната му. Женствената Деси омаяла Илиев с по­ведение на кралица, спо­делят при­ближените му. Тя споделяла страстта на музиканта да заработва парички в духов оркестър, а не по сватби и чалга заведения като оста­налите му колеги. Както поч­ти всички от знаменития ор­кестър на Слави Трифонов, и Професора си докарва до­пълнителен доход с няколко допълнителни дейности. Ос­вен че от миналата есен е преподава­тел в ЮЗУ „Н. Рил­ски“, държи апарта­мент под наем като счетоводна къща и има собствена му­зикална народна формация „Илиев“, издават колегите му.

 „Нямам големи претенции къде ще свиря. Но пред­почитам този ве­ликолепен духов оркестър, с който пътувам по цяла България, вместо задушната обста­новка в чалга клуб с изпотени въртя­щи гьобеци млади хора и тъпи погле­ди на фол­кпе­вици. Е, и аз сви­ря понякога в ресторанти, но само в класни, не в дупки“, обяснява ви­сокото ниво, което един­ствен от „Ку-ку бенд“ засега удържа, чове­кът на Трифо­нов.

 Илия Или­ев е един от основатели­те на „Ку-ку бенд“, заедно с Евгени Ди­митров-Маес­трото и Георги Мил­чев-Годжи. Професора, както го на­ричат всички, има куп пуб­ликуван ръ­ководства за изпълнение на орнаменти в българската народна музи­ка за кларнет и саксофон.

Лили Ангелова

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене