ГЪРЦИЯ ПОД ВОДА! Бедствено положение на Халкидики, отнесени пътища, блокирани курорти

Тежка остава обстановката и в съседна Гърция, където циклонът “Нефели” донесе поройни дъждове и наводнения. На много места в страната паднаха над 50 литра на квадратен метър.

Най-критична е ситуацията в района на Халкидики, където властите поискаха обявяване на бедствено положение.

Циклонът отнесе пътища и блокира курорти.

Критична остава обстановката в северните части на страната. Най-засегнати са районът на Халкидики и вторият ръкав Ситония.

Властите в Никити са поискали обявяване на бедствено положение. Цели коли и контейнери за боклук са били отнесени от пороя. Засегната е инфраструктурата на пристанището, разрушена е настилката на много улици. Наводнени са приземни етажи и магазини, а много автомобили са останали блокирани във водата.

Пътуването по пътищата в района е затруднено заради продължаващите дъждове.Проблеми има и на първия ръкав, Касандра.

В Неа Мудания също има улици под вода.

Засега щетите са само материални, предаде bTV . Засега няма данни за пострадали или бедстващи българи.

Обилни валежи имаше и в централната част на страната. В района на Каналия реки излязоха от коритата си, като наводниха десетки къщи и оставиха пътища под вода. Противопожарните служби получиха множество сигнали за наводнени приземни етажи и блокирани шофьори.

Подобрение на времето се очаква едва в петък. Съветът на външното министерство към българските граждани е да се избягва пътуване към Гърция през следващите дни.

 

https://www.facebook.com/meteoplus.ro/videos/1817586791618075/

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене