Двама в битка за шефското място в Инспекцията по труда в Благоевград

юлия янчева

Фаворитът за ръководния пост е общинският лидер на БСП 6 Симитли и зам.-председател на местния парламент Юлия Янчева

Двама души влизат в битка за директорския стол в Инс­пекцията по труда в Благоевг­рад. Изпълнителната агенция на Главната инспекция по тру­да обяви конкурс за директор­ското място в Благоевград преди няколко дни. Допусна­тите кандидати до надпревара­та са общинският лидер на БСП в Симитли и зам.-предсе­дател на местния парламент Юлия Янчева и Николай Ми­хайлов Христов. Двамата трябва да предоставят концеп­циите си за управлението на дейността на инспекцията в Благоевград.

До защита на представена­та концепция се допускат са­мо кандидатите, чиято кон­цепция е оценена с оценка не по-ниска от 4, която е средно­аритметична от оценките по 5-степенната скала на всеки един от членовете на комиси­ята.

Юлия Янчева е работила в системата на ДСК, в момента е безработна. През 2012 г. след скандалите в групата „Бъдеще за община Симитли“ от поста зам.-председател на ОбС бе отстранен шефът на рудник „Ораново“ Валери Манов, а на негово място бе избрана Юлия Янчева. Същата година тя стана и общински лидер на партията в Симитли, както и член на областното ръковод­ство с ресор „Кадрова полити­ка“.

Както „Вяра“ писа, бившият директор на Инспекцията по труда в Благоевград Петър По­падиин беше уволнен в края на ноември миналата година след близо 4-годишно управле­ние. Сега на поста временно е инспекторът Екатерина Портокалска.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене