Теди Еротеева възпя невярната любов!

Здравей Теди! Как си?

Здравей! Чувствам се отлично. Заредена с много енергия за новите проекти.

Какво се случва около теб. Миналата година издаде първия си самостоятелен албум „Пирине, земьо…”. Сега подготвяш ли нов?

– Да, албумът излезе миналата година и пожъна страхотни успехи. Аз не очаквах чак такъв отзвук. Като за първи албум съм много щастлива. Генерира големи продажби, даже скоро може да се наложи да го преиздам. Много хора ми пишат в социалните мрежи или на участия говорим и се радвам, че го харесват. След издаването му, аз направих доста нови песни, някои от които клипирах. Малко по малко и песните се трупат за един нов албум. Една от тях е последната ми песен „Зададе се, Стояне”, която е много игрива. Получи се страхотно. Работих с музиканти от Неврокоп, с които досега не бях работила. Направихме нещо различно, което се харесва от хората и това ни радва. Клипът допринася за крайния облик. Режисьор на  е Павел Хаджиев от „Сафет студио”. Аз работя с неговия екип от няколко години и съм много доволна. Исками се да представям на хората по-различна видеореализация на песните си. Той има иновативно виждане и винаги е в крак с новите тенденции.

Къде е заснет клипа?

– Заснехме го на едно магично място – село Ковачевица, заедно с танцьорите Иван и Ралица Занчеви. Те направиха страхотен, майсторски танц. Като се замисля, последните ми няколко клипа са заснети около  Гоце Делчев. Има страхотна природа и чудесни места за снимки. Снимала съм и във величествената местност „Градище”, пак до Неврокоп. „Игроорната ми китка”, която пожъна големи успехи, също е заснета край Гоце Делчев.

Сега в събота, на 16 Юни, излиза най-новия ти видеоклип, по Фолклор ТВ. Разкажи ми малко за него.

– Песента е много различна от това, което хората са чували от мен. Казва се „Под дъба” и е любовна. Историята, която разказва е много красива и вероятно много хора ще открият себе си в нея. Пее се за невярната любов, разделена от разстоянието. Много харесвам как завършва „Такава е съдбата на моряк и на всеки скитник по Света. Тоз, който по морета броди, изменник е на любовта. Много държах да има сюжет в клипа. Главните лица, които играят в него са Иван и Ралица Занчеви, които освен невероятни танцьори, се оказаха и много добри актьори. Екранна премиера във видеото направи и близка моя приятелка Мария Гелишева. Снимахме по малките улички на магичната Ковачевица. Когато зрителя гледа крайния продукт, той ще се пренесе в миналото. Мисля, че се получи добре.

Дане би да си имала любовна мъка и тя да е вдъхновила тази песен?

Любовни мъки нямам. Като тинейджърка много си го слагах на сърце, но сега я карам по- спокойно. Ха-ха-ха. Забелязала съм, че когато не си поставяш нещо като фикс идея и не мислиш постоянно за него, то се случва от самосебе си. Любов има за всеки. Просто тя идва в живота на всеки един по различно време. Аз така мисля. В моя живот има много любов…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Теди Еротеева / Снимка: Методи Байрактарски (Топ Преса)

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене