Connect with us

ВИДЕО

(ВИДЕО) Деца-шахматисти от Гърмен създават приятелство чрез спорт с отбора на ЦСКА

Published

on

Дружбата и приятелските срещи между детските отбори на шахматен куб „Никополис“ и съответният на ЦСКА датира от преди три години. „Когато ЦСКА за първи път провежда лагер-сбор в курортното село край Гоце Делчев – Попови ливади, разбрали, че в Гърмен има много добър шахматен клуб и сами ги потърсили с предложение за дружба между двата клуба и контролни срещи между двата клуба“, сподели специално за Топ Преса, директорът на СУ „Св.св. Кирил и „Методий“.

За да се раздвижат след застоелите шахматни срещи и да разнообразят инициативата, младите шахматисти от двата клуба сформираха и по два футболни отбора в различни възрастови групи. Очаквано, шахматистите от ЦСКА се представиха много по-добре от приятелите си от Гърмен но за сметка на това, гърменските шахматисти се оказаха много по-силни като футболисти от столичните си приятелчета. „Не са важни резултатите от спортните срещи. По-вацно е децата от двата клуба да закрепят приятелството и дружбата по между си“, каза още директорът Стругов.

ВИДЕО

ВИДЕО! ПОЗОР! Познавате ли го? Ловците на педофили заловиха извратеняк от Благоевград искал да отнеме девствеността на 13 – годишна!

Published

on

Ученици ловят педофили в София и страната.   Те се представят за 13-годишни в социалните мрежи и „чакат някой да се закачи“. Заснемат го и го показват с името и лицето му. Родителите им били притеснени от тяхното начинание, но са се отказали вече да ги карат да спрат.

При първия си лов на педофили младежите извикали полиция. След това обаче нещата приключили с отказ да се образува досъдебно производство. Сега от СДВР отново са се активизирали. Цивилни полицаи дори им казвали да заведат педофилите някъде и да ги набият.

Момчетата твърдят, че не прибягвали до бой, но при няколко човека жените и дъщерите им разбрали. Младежите започнали да ловят педофили през февруари 2021 г. Първо хванали трима-четирима. През няколко дни имало лов. До края на декември те искат да стигнат бройката 40-50 заловени педофили.

„Педофилията няма как да я спрем, но може да ограничим действията им“, казва едно от момчетата Според момиче, което участва в лова, на срещите педофолите се държали по обрано, отколкото в чата, Тя поясни, че като професия били различни – имало техник на хладилна техника, държавен служител, един, който работи с деца. Те търсели дете, което не получава нужната подкрепа в семейството…“

Този път в мрежите на ловците, са вплете зрял мъж от Благоевград. Познавате ли го? Наглият изратеняк пише на тридадесет годишна, пита я дали вече има цикъл, искал да и отнеме девствеността. Позор!

Познавате ли този тарикат от Благоевград. Видите ли го – заплюйте го! Чакаме действията на прокуратурата!

Continue Reading

ВИДЕО

Много дарения от местни жители постъпват във фонда на Историческият музей в Разлог. Каква е научната стойност на

Published

on

Много дарения от местни жители постъпват във фонда на Историческият музей в Разлог. Каква е научната стойност на предоставените предмети и документите вижте във видеоматериала:

https://www.facebook.com/bntblagoevgradofficial/videos/409391564017152

Continue Reading

ВИДЕО

През 1913 г. жестоко са избити 67 000 тракийски българи разкри Красимир Премянов в Гоце Делчев

Published

on

През 1913 г. е извършен първия геноцид над тракийските българи. 67 000 души, от най-малки пеленачета до най-възрастни хора жестоко са избити. Това разкри снощи в Гоце Делчев, председателят на Съюза на тракийските българи, Красимир Премянов, при откриването на пътуваща документална изложба с наслов: „125 години организирано тракийско движение в България“. Изложбата е първата инициатива на община Гоце Делчев от поредицата празнични мероприятия свързани със 109-та годишнина от освобождението на гр. Неврокоп от османско иго. Да почете откриването на изложбата бе и зам. кметът на общината, Богдан Боцев. „Бежанската история на тракийските и македонските българи от Беломорието е сходна поради което взимано се прекланят пред паметта на борците които създават независими организации в България за защитаване правата на българите от Тракия и Македония“, каза историкът д-р Ваня Стоянова от института по история на БАН. Настоящата изложба е важна защото тя е знак за единението на българската нация, каза председателя на Съюза на тракийските българи, Красимир Премянов. От днес, изложбата е експонирана в общинския исторически музей в Гоце Делчев и ще бъде отворена за посещение от гражданите до следващия петък.

 

Continue Reading

ВИДЕО

Млад график от Доспат дебютира в Гоце Делчев-предстои му голяма борба с черно-белиая цвят

Published

on

Асен Бошнаков, 17-годишен ученик от Доспат дебютира със самостоятелна изложба в Гоце Деелчев и удиви неврокопските познавачи и ценители със смелите си творби на  изобразителното изкуство от трудният жанр – графика. Асен творял сам вкъщи и с никого не е споделял за хобито си да рисува. Когато случайно разбират близките му били безкрайно изненадани. Страхотно изненадани бяха и почитателите на графиката в Гоце Делчев от високото майсторство на толкова младият художник. Творбите на Асен Бошнаков се отливат с изключителен финес. „Линиите са толкова тънки, че те приличат на кръвоносни съдове“, каза популярният неврокопски художник Николай Маринов, който представи младият творец на гоцеделчевската публика. „Предстои му голяма борба с черно-белия цвят“, каза в заключение Николай Маринов.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ