Зетят на Мая Манолова – кюстендилецът Марто – мята салфетки в чалготеки

Дъщерята на Мая Манолова не е наследила нейните политически амбиции, но зет ѝ Мартин е поел в същата посока. Лидерът на Младежкото обединение на БСП в Кюстендил обаче може и да не стигне до високите етажи на властта заради срамните си изцепки от близкото минало.
Кюстендилецът не е тихата вода, за която го представя тъща му. Мартин Мирчев се оказа див купонджия, нямащ мяра в забавленията с приятели. Докато съпругата му Ралица се занимавала със сина им Макси и не спяла, за да угажда на детето, той не пропускал купони и банкети.
Зетят на Манолова се веселял постоянно с приятели, а снимките му в социалните мрежи са повече от провокативни. Мирчев се е щракнал как мята салфетки в елитен чалга клуб на рождения си ден, прегръщайки бутилки с алкохол и всевъзможни приятели и демонстрирайки пластичност в областта на ханша. Нощните подвизи били най-честата причина за скандалите на младото семейство, но когато отворела темата, Мартин винаги напомнял на Ралица, че навремето и тя не си поплювала, а докато била студентка първо в Германия, после в Благоевград, я познавали във всички нощни барове.

Ралица и Мартин са заедно от почти 8 години. Запознали се за пръв път на събрание на Младежкото обединение на БСП в Кюстендил по време на предизборна кампания. Харесали се от пръв поглед, а той търпеливо изчакал страстите около изборите да преминат и веднага паднал на колене пред нея, искайки ръката ѝ. В Града на черешите веднага тръгнали слухове, че бракът им щял да бъде по сметка и Мирчев просто търсел начини да пробива по-лесно в живота. Сватбата се забавила с няколко години, защото през това време младите имали колебания къде да живеят. Ралица и Мая настоявали да дойдат в София, а Мартин се дърпал и искал да останат в родния им град, където вече си бил изградил име.

В крайна сметка се преместили в столицата, където споделяли един покрив с омбудсмана и съпруга ѝ Ангел Найденов, но когато Ралица забременяла, решили да се върнат обратно в провинцията, за да им е по-спокойно и малкият Максим да расте в по-чиста среда. Въпреки че Ралица има три дипломи за висше образование от три университета, все още не знаела дали иска изобщо да се връща на работа. И преди да забременее, не могла да изпълни амбициите на Манолова за блестяща кариера. В момента се задоволявала с функциите на майка, съпруга и домакиня, а борбата за голяма кариера оставила на мъжа си.

Силвия Стоянова

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене