Мис Абитуриентка 2018 Ивета Димитрова: В носията се почувствах себе си

КОЯ Е ТЯ

Ивета Димитрова е най-харесваната зрелостничка в надпреварата „Най-красива абитуриентка 2018“. Облечено в уникална народна носия, 18-годишното момиче от Благоевград впечатли цяла България. Тя завърши 12-и клас в езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ в южния град.

– Ивета, впечатлихте цяла България с прекрасната си народна носия, с която се явихте на бала си и участвате в конкурса за най-красива абитуриентка. Защо решихте да не бъдете като останалите момичета с рокля и високи токчета?

– Всичко започна с изложението „Моден салон – абитуриенти 2018“ в Националния музей „Земята и хората“ в София, където отидох, за да си търся тоалет. Там премерих няколко рокли, преди да облека носията. Нямаше огледала, в които да се видя как изглеждам, но когато се появих пред моите родители в носията и видях как ме гледат, с насълзени очи, разбрах, че това ще е моят тоалет за бала. Не се нуждаеше от корекции, беше напълно завършена и точно за мен. Бях сигурна, че няма да сбъркам с избора си. В нея се чувствах себе си!

Ивета Димитрова

– Модела на носията сама ли избрахте?

– Моделът е дело на дизайнера Райна Ганчева. В него е съчетано модерното и традиционното от носиите в Дебърско. Роклята е уникална сама по себе си, защото дизайнерката не повтаря моделите си.

– Как се усещахте в нея по време на тържествата?

– Усещането беше неповторимо! При минаването по червения килим всички тези погледи, пълни с възторг, всички мили думи и поздравления, които чух, ме накараха да се почувствам наистина горда българка. Тогава ми се искаше родителите ми да можеха да чуват и виждат през очите ми.

– Как мина балът?

– Прекрасно. Ще остане един незабравим и топъл спомен.

– Откъде извира това родолюбие в младо и красиво момиче?

– Може би до голяма част го дължа на родителите си, които са ме научили да ценя родното. Като по-малка ходех на народни танци в родния си град Бобов дол, което също мисля, че е допринесло. Ако повечето хора започнат да виждат хубавото в родината ни, ще започнат да я обичат по-силно. Аз я обичам.

– В надпреварата за най-красива абитуриентка вашите снимки са най-харесвани. Какво е за вас да бъдете номер 1 сред всички зрелостнички?

– Тук мога да кажа само, че се радвам да видя колко много хора от различните поколения застават зад българското и го подкрепят.

– Къде и как ще продължите образованието си?

– Образованието си ще продължа тук, в България. Насочила съм се към университети в София.

– С какво искате да се занимавате занапред?

– Харесва ми да се занимавам с компютри, но и обичам творческата работа. Надявам се да ги съчетая добре.

– Семейството ви подкрепя ли ви? Разкажете ни за него.

– Благодарна съм на моето семейство и най-вече на моята сестра, без която нищо нямаше да е същото, че винаги са били до мен и продължават да са. Подкрепата в тяхно лице е огромна. Благодарение на тях съм това, което съм.

– Опишете се с няколко думи – що за човек е Ивета Димитрова.

– Емоционална, с чувство за хумор и останалото могат да го кажат хората, които ме познават.

Зрелостничката обича традициите

– Какво място заема любовта в живота ви? Имате ли приятел?

– Любовта е важна част от живота на всеки човек, но и много лична.

– Знае ли българинът как да се държи с една дама? Разкажете ни от личен опит.

– От личния ми опит мога да кажа, че хората около мен знаят как да се държат с една дама.

– Какво харесвате в характера на българите и какво мразите?

– Българите сме хора със силни характери. Ние сме трудолюбиви и много гостоприемни. Но единственото, което в момента липсва на голяма част от нас, е будността.

– Какво си пожелавате на вас и всички абитуриенти?

– На първо място пожелавам на всички да са взели успешно изпитите си и да учат това, което искат и където искат. Пожелавам им да бъдат много щастливи и винаги уверени в себе си.

Борислав Радославов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене