Експрокурор Бойко Игов от Кюстендилне спря на знак „Стоп“ и потроши двама!

Имам сериозни подозрения за опит от страна на разследва­щите да потулят случая, при кой­то моите родители пострадаха в катастрофа, причинена от бивш прокурор. Това заяви Миглена Якимова, дъщеря на Димитрин­ка и Цветан Якимови. Съпрузите лежат в болницата в Кюстендил, след като в техния автомобил се врязва колата на наскоро пенси­онирания държавен обвинител от Бойко Игов.

Според първоначалната инфор­мация на 3 юни 65-годишният екс­прокурор не спира на знак „Стоп“ с волвото си и се блъска в голфа на Якимови на пътя между Дупница и Кюстендил. В резултат на сблъ­съка Димитринка е с четири счу­пени ребра и ръка, натъртвания и синини по тялото, а съпругът й Цветан – със счупена пета и ко­моцио. Двамата са в шок от пре­живения ужас. Според лекарите няма опасност за живота на паци­ентите, но възста­новяването им ще бъде дълго.

За жестоката катастрофа пър­ва съобщи във фейсбук дъщеря­та на пострада­лите.

„Моите роди­тели лежат изпо­чупени в болни­цата, защото за виновния шофьор знакът „Стоп“ не съществува. По­неже разследващите полицаи ме „посъветваха“ да не снимам пора­женията и да не давам гласност за инцидента, аз ще направя точ­но обратното. Ще го направя, за­щото пострадаха моите родители, а виновникът е някой си господин Игов (прокурор, разбирате ли) и си мисля, че всички трябва да ви­дят какво се случва и как поемат последствията си тези хора, ако има за тях такива“, написа Мигле­на в социалната мрежа и публи­кува снимки на смачканата кола на родителите си. Тя разказва, че когато отива на мястото на ката­строфата, разследващите вече правят оглед. Миглена снима смачканата кола на родителите си. Тогава дознателката й казва, че снимането е забранено.

„Когато стана катастрофата, сестра ми пътуваше за Гърция. Снимките ми трябваха, за да види тя какво се е случило, че не ста­ва дума за лек удар и че трябва да се върне. Моят баща не е имал никакъв вариант да избегне удара, а той е професионален шофьор от 40 годи­ни. Прокурорът дори не опитал да спре. След удара колата му беше на трета скорост, спирачният път беше около два метра. Снимах, защото исках да имам доказател­ство и да покажа на хората какво се случва, защото наскоро в ра­йона имаше подобен случай, при който полицейски шеф с преви­шена скорост уби мъж в катастро­фа“, обяснява дъщерята на по­страдалите. Тя допълва, че след удара върху колата на родителите й нейната майка преживява още един кошмар.

„Не й стигаше катастрофата, а и след като пристигнали линейките и качили майка ми на носилката, я изпуснали от нея и тя паднала. От удара й е наранена и другата ръка, в момента няма чувствител­ност и не може да я вдигне“, обяс­нява Миглена.

Нейният пост за инцидента с ро­дителите й предизвика лавина от гневни коментари в социалната мрежа. Ден по-късно към Мигле­на Якимова са отправени заплахи от непозната за нея жена във фей­сбук и по телефона.

„Тя настояваше да сваля публи­кацията. Обади ми се и ми каза, че знаела къде работя и да вни­мавам. Обясни ми, че прокурорът Игов бил ерудиран човек и пуб­личността щяла да съсипе него и семейството му. Питам – а не са ли съсипани и нашите три семей­ства, на родителите ми, моето и на сестра ми?“

Миглена е категорична, че ще направи всичко възможно раз­следването и делото за катастро­фата да не се гледат в Кюстендил:

„защото прокурорът във всички случаи си има лоби там, все пак тези хора са не­гови бивши ко­леги и не мога да разчитам на обективност и безпристраст­ност“.

Посоченият за виновник за катастрофата експрокурор Бойко Игов не бе открит за коментар на телефона, с който разполагаме.

Най-вероятно прокурорите в Кюстендил ще си направят отвод и случаят ще се разследва в друг район, тъй като Бойко Игов е бивш техен колега. Това обясни зам. ра­йонният прокурор на града и гово­рител на институцията – прокурор Галина Димитро­ва. По случая е назначена експер­тиза за наличие на алкохол и упой­ващи вещества в кръвта на два­мата участници в пътния инцидент. Анализът ще бъде извършен в Бла­гоевград, уточни прокурор Дими­трова. Тя допълни, че предстои назначаването и на други експертизи – автотехниче­ска и съдебномедицинска.

„За случая е съобщено в бю­летина на ОДП – Кюстендил. За­дължително е, когато се обслуж­ва местопроизшествие, то да не се нарушава, за да могат пълно­ценно да бъдат иззети следи и извършваните експертизи да не бъдат опорочени. Не можем да нарушаваме правилата и това не бива да се възприема като условие за съмнение, че нещо се притаява или прикрива“, обясни говорителят на Област­ната дирекция на МВР Катя Та­бачка.

Костадин Марков

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене