Банско готви нови три проекта за по-добра визия на града

Общинските съветници на Банско ще гласуват на редовната си сесия на 27 юни важни точки за развитието и благоустрояването на града. Те ще разгледат докладна записка на кмета Георги Икономов относно кандидатстване с проект „Подобряване на енергийната ефективност на общински административни сгради в Община Банско”.

Общината иска да кандидатства за финансиране по европейските програми и с проект „Подобряване на образователната инфраструктура в Професионална лесотехническа гимназия гр. Банско”. Целта на общинското ръководство е да успее да довърши обновяването и на Градския парк.

Затова кметът Икономов внесе за разглеждане докладна записка относно кандидатстване с проект „Рехабилитация и реконструкция на съществуващо езеро в градски парк в гр. Банско”. Очаква се местният парламент да одобри и трите предложения на общинската администрация.

Общинските съветници ще решат и дали общината да дофинансира Основно училище „Св. Климент Охридски” в град Добринище за извършен ремонт на отоплителна инсталация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене