Без категория

Националния печат

печат

“Труд”

Кабинетът има вино и ракия за 1,2 млн. лева

Виното, ракията и коняците, които отлежават в избите на правителствените дворци и резиденции, възлизат, на 1,2 млн. лв. Това пише във финансовия отчет на правителството за 2013 г. в раздела „краткотрайни материални активи“.

Депутатите взеха по 20 заплати за година

Парите, които народните представители са получили за една година работа на 42-рия парламент, се равняват на 20 депутатски заплати. Освен стандартните 12 месечни възнаграждения на избраниците са изплатени и суми за сътрудници, експертизи, дрехи и представителни разходи, които се равняват на още 8 основни заплати.

Румен Петков – невинен

Прокурорската проверка, по която в неделя активистът на АБВ Румен Петков бе разпитван в столичната полиция, е прекратена поради липса на престъпление.

“Капитал Daily

Как изглежда IT пазарът на труда в България

През последните години в България се забелязва стабилен ръст на IT индустрията и особено в секторите на софтуерни разработки и аутсорсинг. От бранша обаче предупреждават от доста време насам за недостиг на добре подготвени специалисти, което ще окаже негативен ефект на възходящата тенденция. За световните компании, които имат звена в страната, липсата на кадри означава по-трудно разсрастване на дейността и екипа.

Риск от загуба на евросредства при земеделския гаранционен фонд

Има риск голяма част от средствата от Националния гаранционен фонд (НГФ), чиято цел е да подпомогне финансирането на проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), да останат неусвоени и следователно да бъдат загубени. Това стана ясно от пресконференция на фонда с участието и на експерти от земеделското министерство. Причината е, че капиталът на НГФ – общо 238 млн. лв., трябва да бъде усвоен до края на 2015 г., а напредъкът е твърде бавен въпреки наскоро проведената информационна кампания за над един милион лева.

“Сега”

Прокуратурата и ДАНС прегазиха закона, за да разследват Плевнелиев

Софийската градска прокуратура (СГП) и ДАНС се включиха в широкия фронт срещу президента Росен Плевнелиев, като стартираха срещу държавния глава незаконна проверка за престъпление срещу републиката. Поводът е сигнал на лидера на „България без цензура“ Николай Бареков за срещата на Плевнелиев през март във Виена с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц.

12 000 българи не са платили в срок данъка върху доходите си

Близо 12 000 българи не са платили в срок дължимия подоходен данък и закъсняват със сумите повече от 2 седмици, показват последните данни на НАП за хода на данъчната кампания. Всички тези данъкоплатци вече са получили уведомителни позвънявания от Националната агенция за приходите. При отказ доброволно да платят НАП ще премине към принудително събиране на сумите.

“Стандарт”

Живи след 4 дни глад и градушка

След 70 часа сървайвър изгубените в Балкана студенти бяха спасени вчера следобед. Виктор, Веселин и Христо сами се измъкнаха от Джендема. Момчетата стигнаха до ВЕЦ „Тъжа“, без трите хеликоптера, които кръжаха над централата, да успеят да ги засекат. „4 дни не сме яли, пихме вода от реката и спахме в колиба“, били първите думи на момчетата. Студентите са навъртели 30 км, лутайки се из Балкана. Зъзнали, застигнала ги и градушка. Виктор оцелял на косъм, увисвайки над водопад. И Веселин пострадал, затова се прибра у дома с премазана ръка.

Доходите ни скочиха с 15%

Доходите ни от заплати скочиха с 15%. Общо 2,979 млрд. лв. са декларираните доходи по трудови и мениджърски договори в годишните данъчни декларации за получените доходи от 2013 г., които са подадени в НАП до 30 април 2014 г. Те са с 15% повече от предходната година, когато като трудови доходи са посочени 2,6 млрд. лв. От приходната агенция обаче напомнят, че хората, които получават доходи само от заплати, не ги декларират пред НАП.

“Монитор”

Народът въоръжен с 350 000 законни пушкала

350 000 законни пушки и пистолети са регистрирани у нас. Това показа проверка на Върховната касационна прокуратура, която беше разпоредена от обвинител №1 Сотир Цацаров след кървавата баня в Лясковец. При нея психично болният Петко Петков уби командос и рани трима негови колеги, които се опитаха да изземат от дома му законно притежаваните от него пушки, за които разрешителното беше изтекло.

Партиите се топят за незаконна агитация

Формациите, участващи в кампанията за евровота, затрупаха ЦИК с жалби за незаконна агитация. Те се обвиняват една друга във всевъзможни нарушения, показа проверка в регистъра със сигналите на сайта на комисията.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене