Заклещени на опашката шофьори пред ГКПП – Кулата се комбинират и отиват на баня в село Марикостиново, борейки горещините от над 30 градуса

 Шофьори на тежкотоварни автомобили, попаднали в опашката пред ГКПП-Кулата, се комбинират по няколко души и отиват на баня в курорта. За това алармираха петричани от фирми превозвачи на товари, които отново са в плен на седем километрична опашка, стигаща до курортното село Марикостиново.

 За да преборят горещината от над 30 градуса, шофьорите се комбинирали, като оставяли един от тях да предвижва камионите, докато другите плажували в минералната вода на банята, която отстои на километър от насъбралите се тежкотоварни камиони. Преди да предприемат разхлаждащата процедура, се изпащал един шофьор до границата за да нагледа трафика и едва след това шофьорите навлизали в минералната вода.

 Процедурата траела не повече от час. За това време колегата им, които оставал на мястото на опашката за да предвижва колите, не мръдвал и километър. И вчера в началото на работната седмица имаше опашка от чакащи тежкотоварни коли пред ГКПП-Кулата, в очакване да влязат в съседна Гърция. Трудното обработване на товарите на кантара поради налични обучаващи се нови екипи, е причината за трудното предвижване на колите и големия трафик в часовете в ранния следобяд вчера.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене