Вижте 4 трика за лесно изправяне на косата без преса

Използването на преса или на агресивни козметични продукти за изправяне на косата има повече негативен, отколкото позитивен ефект върху състоянието й в дългосрочен план. Затова за предпочитане е да се разчита на максимално щадящи средства за изправяне на косата. Макар да нямат толкова траен ефект те са напълно безобидни, а дори след многократното им прилагане, косата запазва блясъка и доброто си състояние.

Разресване на косата, докато е още влажна след къпане

Разресването на косата след измиване през няколко минути помага от една страна за по-бързото й изсъхване, а от друга я изпъва и съответно – изправя. Важно е обаче преди това да е нанесен балсам, който да омекоти косата и да редуцира риска от увреждането на косъма при мокро разресване.

Прилягане на косата плътно към скалпа и завиването й стегнато с влажна кърпа

Жените с достатъчно дълга коса може да разчитат на този лесен метод за изправянето й. Достатъчно е тя да се раздели на по-масивни кичури, които да се увият около скалпа и да се насложат плътно един върху друг. Пристягането им с влажна кърпа за час-два ще ги омекоти и изправи и ще елиминира вероятността от бухване по краищата.

Ползване на кокосово мляко

Интензивният овлажняващ ефект на кокосовите продукти помага при прилагане на посочените по-горе процедури за подобряване на ефекта. То може да се прилага и самостоятелно за омекотяване на косата и за по-лесното й изправяне. Кокосовото мляко допринася и за поддържане на естествения блясък на косъма, както и за изчистване на евентуални гъбични или бактериални инфекции по кожата на скалпа.

Маска с яйце и зехтин

И белтъкът, и жълтъкът на яйцето заздравяват косъма и му придават допълнителен блясък, а зехтинът помага за запазване на естествената му влажност. В комбинация тези продукти помагат за по-лесно изправяне на косата без преса. Приготвянето на маска и нанасянето й върху косата, по-обилно върху корените и краищата за 20-30 минути, ще помогне след изсушаването й да се постигне задоволителен изправящ ефект.

Това са част от естествените методи за изправяне на косата без преса. Доколко ефикасно ще бъде прилагането им, зависи от това колко чуплива или къдрава е косата. Посочените средства действат в най-важното направление – омекотяват косъма и го правят много по-податлив на изправяне. Ефектът се засилва при редовна употреба на тези методи.

/puls

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене