Колите на Google Street View обикалят България това лято

Колите на Google Street View тръгват отново да обикалят България през лятото. Целта е да се актуализират локалните данни в Google Maps. Обиколката на България ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца.

Този път автомобилите на Street View ще се фокусират върху получаване на по-актуална информация за свързването на пътища между градовете, съобщиха от Google.

Street View е популярна функция на Google Maps, която понастоящем е достъпна в над 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на тази функция, потребителите могат да гледат 360-градусови графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство. Достъпни са и в Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.

Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира непрекъснато. Преди всяко публикуване на събраните изображения се замъгляват лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани. Street View разполага с допълнителна функция за премахване на изображения.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене