До 2 хил. лв. за кюстендилци да подобрят градинката до блока

Община Кюстендил и програма „Агора“ ще финансират проекти от 1000 до 2000 лв. – общо 28 хил. лева, за облагородяване на между блокови пространства, както и за почистване на паркови и пешеходни зони, залесяване, градинско обзавеждане, ремонтиране на детски съоръжения, купуване на дребна техника, като косачка за трева например. Това обяви зам.-кметът на града Росица Плачкова. Тя уточни, че може да се кандидатства с един проект за една позиция, не комбинирано за две, три позиции и т.н. Община осигурява 20 000 лв., а сдружение “Агора”- 8 000 лв, които отпуска фондация Америка за България.

Проектните предложения трябва да са от 1 000- 2 000 лв. и ще се подават от 19 юни до 19 юли, като пакетът от необходими документи ще бъде качен на сайта на община Кюстендил на 19 юни.

Допускат се организации, съгласно Закона за юридическите лица с нестопанска цел, такива в обществена полза, сдружения за етажна собственост, читалища, детски градини и училища, както и инициативни групи от поне 10 лица, с нотариално заверен договор между тях.

Проектите могат да засягат само общинска собственост, като община Кюстендил ще помага, като предоставя необходимата скица на терена. Група, в която влизат и общинските съветници – Ангел Ангелов, Атанас Гергинов, Владислав Паунов и Любомир Васев, ще оценява предложенията.

Максималният брой точки е 100, като ще се стимулират проекти, в които местната общност се ангажира с поддръжката и опазването на направената инвестиция. Бонус от 5 точки се дава и за проекти, при които има синергичен ефект с други изпълнени по програми на държавата или ЕС. Тоест от кооперациите и дом съветите ще могат да кандидатстват и по други програми.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене