Без категория

Престъпно безхаберие: Чиновници от Министерството на образованието сложиха „прът“ в развитието на Благоевград, отказаха завоалирано да разрешат строеж на плувния комплекс в „Еленово“

училище

Община Благоевград получи скандално писмо от министерството на образованието, с което министерството блокира с куп шиканирания изграждането на закрития плувен комплекс за децата на Благоевград в двора на 8 COУ „Арсени Костенцев“ в кв. Еленово. От писмото им става ясно, че чиновниците от МОН правят „завоалиран“ отказ на община Благоевград да започне изграждането на нужната за благоевградските деца придобивка. Това е поредният престъпен акт на държавата и ярко доказателство за грубото й вмешателство в добрите намерения на община Благоевград.

След като отказаха финансиране по проекти, този път образователното министерство се намеси грубо и в това как да се харчат нашите пари, парите на благоевградчани, които подкрепиха от душа и сърце намерението на кметския екип да се направи басейна със собствени средства. Явно става въпрос за организирана престъпна атака по отношение на община Благоевград и намеренията й да превърне Благоевград в по- добро място за живеене. Изграждането на плувния комплекс в кв. Еленово бе част от креативните идеи на кметския екип да вкара спорта в училищата. Спортният център трябваше да бъде изграден с около 1 200 000 лева и общината разчиташе на собствено финансиране за изпълнението на проекта.

В идеята се включиха строителни предприемачи, архитекти и благоевградски общественици, за които благото на децата и Благоевград е важно. Къде е държавата в цялата тази престъпна схема на унищожение, и защо се пречи на развитието на един от бързо развиващите се и успешни градове в България е въпросът,  който не ни дава мира. Въпреки министерството на образованието, твърдата позиция на община Благоевград е, че басейнът ще бъде построен и ще отвори врати за 24 май 2015 година, заявиха общински спецове.

П. Петрова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене