Премиерът дарява подаръка си от ГЕРБ, за църква и джамия

По 10 хиляди лева ще получат християнската църква в Бяла и мюсюлманската джамия в исперихското село Подайва от премиера Бойко Борисов. Средствата са лично дарение от министър-председателя и са равни на връчената му за рождения му ден сума от депутатите на ГЕРБ, съобщават от пресцентъра на партията.

Всяка година съпартийците на Борисов от ПГ на ГЕРБ в Народното събрание събират средства, които той дарява за благотворителност. Тази година получените от него 20 хиляди лева ще отидат за двата религиозни храма в областите Русе и Разград.

„Даренията са израз на солидарността и съпричастността на премиера и на ГЕРБ към проблемите на българските общности и етноси у нас.”, обясни председателят на групата Цветан Цветанов.Той подчерта, че заслуга за избора на Борисов има и депутатът от Разград Десислава Атанасова, която убедила партийното ръководство, че е нужно да се подпомогне мюсюлманската верска общност в Подайва. Да получи дарението в парламента дойде координаторът на ГЕРБ в селото Мехмед Хасан.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене