Над 50-метрова часовникова кула и паметник на Богородица вдигат в Симитли

Цялостна реконструкция на площада в град Симитли ще бъде извършена след спечелен от общината проект. Стойността е 2 милиона лева, а площадното пространство ще придобие съвсем нов облик.

„В момента сме в процедура по обявяване на обществена поръчка за избор на фирма-изпълнител. Ако няма обжалвания, строително-монтажните дейности могат да започнат най-късно след два месеца. До края на годината ремонтът на центъра в Симитли трябва да е приключен”, разкри кметът на общината – Апостол Апостолов.

Часовникова кула с височина над 50 метра в горния край на площада и изграждане на монумент на света Богородица са сред най-интересните нови придобивки, които ще имат симитличани. Паметникът на Божията майка ще бъде построен, тъй като градът чества своя празник на Малка Богородица – 8 септември.

„Тази година заради ремонта на центъра празникът ще се проведе на обновения ни градски стадион „Септември”, уточни Апостолов.

Ще се изградят водни каскади, беседки, пейки, фонтани, ще се направи и голяма сцена, която ще е покрита и ще се оборудва със специални светлинни ефекти. Настилката на цялото площадно пространство ще е от гранит. „Изпълнението на този проект ще промени облика на центъра на града ни. Вярвам, че новият ни площад ще радва не само жителите на нашата община, но и гостите ни”, допълни кметът на Симитли.

/кмета

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене