Над 120 бейзболисти от 6 държави показват майсторство в Благоевград

Страхотни изпълнения и много емоции предлага престижен турнир по бейзбол в Благоевград. Заместник-кметът Христина Шопова официално постави началото на Европейска шампионска лига – бейзбол 2018. Тя приветства публиката и зрителите на събитието и от името на кмета на община Благоевград , д-р Атанас Камбитов.

„Намираме се на едно прекрасно място, което е с тенденция да става все по-хубаво. Радвам се, че заедно успяхме да създадем по-добри условия, за да правим такива големи форуми.  Хубавото е, че домът на бейзбола на България е в Благоевград и поздравявам г-н Ясен Неделчев за усилията, за ентусиазма, за това, че работи неуморно. Ние като община сме длъжни да създаваме условия за спорт и го правим”, каза Шопова.

На обновената бейзболна база до алеята за парк „Бачиново“ десетки хора бяха заели местата си по трибуните, за да видят началото на турнира.

 Европейската шампионска лига по бейзбол ще продължи до 17 юни, в надпреварата участват на 120 бейзболисти от България, Полша, Румъния, Сърбия, Великобритания и Австрия.

Бейзболен клуб „Бизоните“ от Благоевград приемат своите гости на нова спортна база. През последните месеци общината осигури изравняването и облагородяването на терена, направи нови съблекални – две за отборите и една за съдиите, оборудвани с душове и тоалетни. За първи път в 26-годишната история на клуба има и тоалетна за зрителите. Има нови трибуни с дървени пейки, които са удобни за зрителите.

/ kmeta

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене