Бус се наниза в блокирал „Мерцедес“ край Благоевград

катастрофа

Лек автомобил мерцедес блокира в движение и бе ударен от движещ се зад него микробус на ГП Е-79 край Благоевград, съобщава БГНЕС. За щастие няма пострадали при инцидента, който стана към 12:25 часа днес на изхода на Благоевград в посока Дупница.
В движение компютърът на луксозния мерцедес блокира, автомобилът спира рязко, водачът на движещият се зад него микробус, също мерцедес, се опитва да избегне удара. Завива рязко наляво, но удря спрелия автомобил в задната лява част, минава през лентата за изпреварване на еднопосочното пътно платно и се блъска в разделителната мантинела. При удара в нея се къса предното ляво колело на буса. Счупено от удара е и задното ляво колело на мерцедеса. Лекият автомобил е със софийска, а товарният – с дупнишка регистрация.
Няма пострадали при инцидента. Патрул на „Пътна полиция-КАТ “ пристигна на местопроизшествието, но мерцедеса нямаше как да бъде пуснат в движение, за да освободи поне дясната лента за движение. Трафикът в посока пътен възел „Рилци-Бело поле“ и Дупница бе затруднен заради пътния инцидент. Движението се осъществяваше в едната лента до изтеглянето на двата катастрофирали автомобила.

E79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене