Йордан Андонов: И без да съм лидер ще работя за ГЕРБ

Научих от медиите, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ е избрала новият общински лидер в Благоевград да бъде Бисер Михайлов. Официално не съм информиран за това решение. Така досегашният председател на местната структура коментира партийната рокада. Днес сутринта сайтът struma.com съобщи, че благоевградската организация ще се ръководи от Бисер Михайлов, който е и областен управител на Пиринско.

Двамата се състезаваха за партийния пост на провелото се наскоро събрание на ГЕРБ в Благоевград, на което Йордан Андонов получи преднина пред Михайлов.

„В крайна сметка решението е на Изпълнителната комисия и тя носи отговорност за това нещо. По устав винаги се дават по три кандидатури, но решава Комисията. Аз няма от какво да се притеснявам. Резултатите на благоевградската организация са категорични – нямаме загубени избори. Създали сме доверие и много структури, аз като лидер винаги съм получавал доверието на своите съпартийци и се гордея с това“, коментира Йордан Андонов.

Той подчерта, че ще продължи да работи всеотдайно за ГЕРБ, но постави въпроса няма ли евентуално такова решение на Изпълнителната комисия да подкопае доверието у местния партиен актив, тъй като по този начин няма да се зачете решението на общото събрание, на което най-много гласове за пореден лидерски мандат получи именно Андонов.

„Ако аз съм втори или трети не бих се съгласил да ръководя една структура“, заяви той.

„Не мога да прогнозирам дали решението на Изпълнителната комисия ще доведе до някакви брожения или недоволства в местната организация, но така или иначе призовавам всички да запазят спокойствие и да продължат да работят всеотдайно за ГЕРБ“, категоричен бе Андонов.

Областният управител Бисер Михайлов запази мълчание по темата. Той увери, че не е уведомен официално за решението на Изпълнителната комисия и затова няма какво да коментира.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене