Благоевградчанката Ани Салич стана отново студентка

 Ани Салич доказа, че за да учи човек е нужно само желание. Тв водещата може и да гони 50-те, но продължава да учи и да се развива.

От известно тя е засичана доста често из коридорите на Военната академия „Георги Раковски” в столицата. А понякога посещава и занятия на различни професори.

Причината е, че журналистката е записала магистърска програма в учебното заведение и то специалност, която не е за всеки – „Сигурност и противодействие на радикализацията и тероризма”.

Изборът на Ани определено изненада всички. Тя обаче вече е завършила успешно първия семестър и се кани да стори същото и с втория.

За нея се знае, че е следвала „Научна информация” в друго висше учебно заведение в столицата, а веднага след това е започнала да се занимава с преводачество. Малко по-късно стартира и звездния й път в телевизията, пише „Шоу”.

Ани Салич стана популярна като едно от лицата на Би Ти Ви новините, които години наред четеше заедно с Юксел Кадриев. В Нова телевизия пък работи в тандем с Николай Дойнов, като дуото е взело присърце образователната кауза.

Самата Салич лично се занимава с инициативата „Мисия образование” на медията.

Явно 49-годишната журналистка е решила да се потопи напълно в духа на кампанията и по-точно в стила на мотото „Човек се учи, докато е жив”. И е предприела голяма крачка напред.

Салич се интересува от проблемите, които засягат живота на всеки европеец—мигрантите, тероризма и други. И нищо чудно да се готви и за кореспондент в друга държава, заради което е избрала да специализира именно това.

Със сигурност дамата е страхотен пример за двете си деца и то не само с образованието си, но и с каузите, които подкрепя. Салич не обича да говори за личния си живот и още преди 4 години, когато се появиха слуховете за развод с бащата на децата й, тя запази пълно мълчание.

И до днес не е ясно дали е разделена официално с него, и дали са подписани документите за раздялата им. Но е факт, че водещата не спира да се развива и печели симпатиите на зрителите с обществено значимите теми, които засяга./struma.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене