Напрежение! Инспектори по храните алармират – Работници на Пиринтекс масово внасят нередовна храна на работното си място

image006В най- голямата фабрика в региона Пиринтекс, масаво се вкарва храна отвън без доказан произход и без никакви санитарни норми. За това алрамрираха инспектори по храните Благоевград, след няколко случая с натравяния и сигнали до институцията от възмутени служители. Става въпрос за порочна практика при която група работещи във фабриката поръчват чрез фирма за таксита или свои пирятели храна от вкъщи, магазигини, павилиони или заведения и я внасят във фабриката. Тази порочна практика  по своят ред е доста опасна за здравето на служителите, защото по никакъв начин качеството на храната която се внася във фабриката не може да бъде проверявано и контролирано.

Редно е да се вземат мерки  и от агенцията по храните заявиха пред наш репортер, че ще изпратят предписания за осуетяване на въпросната порочна практика. Нашите репортери се заемат да уведомят лично отговорящите за това началници във фабриката, загрижени за здравето и доброто състояние на служителите и. Първоначалната ни проверка установи че това за което ни алармират експертите по храните в Благоевград не само че отговоря на истината но има и своите „рецидиви“. По предприемчиви служители на фирмата дори произвеждат в дома си сандвичи или закуски, или техни близки го правят, приемат поръчки и доставят храната направо от дома си. Добър бизнес, застрашаващ човешкото здраве обаче. Това не може да продължи и ние няма да оставим нещата така… Това е и злоупотреба с доверието на управителите на Пиритекс, която също може да доведе до разорачоравие от тяхна страна.  Очаквайте в слудващият брой на вестник „Градът“, развитие по темата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене