Без категория

Националния печат

печат

“Стандарт”

Депутатското кюфте извън закона

Депутатските кюфтета са евтини, но опасни за здравето. Затова те вече са извън закона.  Кухнята на парламента се затваря заради сериозни нарушения, хвърли бомбата шефът на Агенцията по безопасност на храните Пламен Моллов. До санкцията се стигнало след сигнал на таен агент, който се шокирал от условията, при които готвят манджите за депутатите. Стичащи се от вентилацията мазнини, очукани тенджери, протекли хладилници.

Пак лесна тройка на матурите

Тройката на матурите и тази година може да се изкарва лесно. Въпреки че преди време просветният министър Анелия Клисарова намекна, че скалата на изпита ще се вдигне, вчера тя посочи, че най-вероятно „тройката ще остане както досега“. Целта била да бъде съизмерима с досегашните резултати от изпитите.

“Труд”

Управляващите бутат кворума за вота на недоверие

Дебатите по вота на недоверие срещу кабинета „Орешарски“, който ГЕРБ внесе заради провал в енергийната политика, ще бъдат този петък, но едва ли ще се проведат. Депутатите от двете управляващи партии БСП и ДПС планират да не дойдат на работа, с което ще провалят кворума и заседание на парламента няма да има, научи „Труд“.

“Сега”

Всеки трети безработен е пред пенсия

Безработицата у нас намалява за пети пореден месец, което се случва за първи път от 2009 г., но проблемът се задълбочава сред хората пред пенсия, които все по-лесно губят препитанието си. Вече всеки трети безработен е в предпенсионна възраст.

Прокуратурата не знае каква е причината за аферата „Костинброд“

Въпреки неколкомесечното разследване на костинбродската афера с бюлетините от миналогодишния парламентарен вот прокуратурата не е успяла да отговори на един от основните въпроси – каква е била причината да се напечатат допълнително над 350 хил. бюлетини. Това става ясно от обвинителния акт срещу бившия главен секретар на МС Росен Желязков, който Софийската градска прокуратура е внесла в съда.

“Капитал Daily

Все по-малко хора внасят осигуровки

Дефицитът на държавното обществено осигуряване през 2013 г. е намалял с почти 33 млн. лв. спрямо година по-рано и е с 93 млн. лв. под първоначално планирания. Така през миналата година дупката в държавното обществено осигуряване се свива леко до 1.8 млрд. лв. Основната причина за по-добрите резултати е, че разходите за пенсии са по-малко от планираните заради намалелия брой пенсионери.

Агенцията по храните спря работата на Хранителния комплекс към парламента

Агенцията по храните е спряла дейността на структурата Хранителен комплекс към Народното събрание (НС), която осигурява храната за депутатите, стана ясно в понеделник от думите на директора на агенцията Пламен Моллов пред БНР. Той уточни, че проверката е извършена по сигнал, а в хода й са установени сериозни нарушения, между които липса на система за самоконтрол и гаранции за безопасността на храната.

“Монитор”

Разпознаха Валя по ботуши и татуировка

Мистерията с безследно изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова се разплете. Мъртвото є тяло изплува вечерта в неделя в района на яхтения порт в Бургас. Версията на полицията от самото начало беше, че 24-годишната жена се е самоубила, след като е скочила от моста в морето. Ученик, който се разхождал там, се натъкнал на зловещата находка. Момчето забелязало части от крака, които стърчали между бетоновите тетраподи, и веднага се обадило в полицията.

Пускат шпиони на МОН за теч на матурите

Служителите на МОН ще следят форумите за теч на информация относно темата на матурите. Утре в министерството ще бъде изтеглен вариантът за зрелостния изпит по български език и литература. „Категорично ще следим, не бива да има изтичане на информацията. Изпитът трябва да бъде еднакъв за всички”, коментира проф. Анелия Клисарова. Мярката, която предприемат от МОН, е заради случая от 2010 г., когато темата изтече в интернет ден преди изпита.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене