Над 4600 лв. събраха за лечението на три деца с благотворителен концерт

Общо 4624,35 лева бяха събрани на благотворителен концерт, който напълни Летния театър в Сандански с хора с големи сърца.

Събитието бе обща кауза на Младежка Инициатива „Помогни без причина“, Сдружение „За промяна“ и община Сандански.

Най-напред на сцената се качиха малчуганите от Детска градина „Радост“, които в знак на съпричастност и подкрепа пуснаха в небето разноцветни балони. Зам.-кметът на община Сандански – Зорица Органджиева, даде начало на благотворителната инициатива с думите на великия ни писател Йордан Йовков: „Винаги съм склонен да вярвам на хората, да виждам и да търся у тях преди всичко доброто. Доброто и любовта ще спасят света“.

За да помогнат на три деца в нужда, Александрина Макенджиева, Петя Карамфилкова, Танцова формация „Хоуп“, Танцова формация „Жасмин“, Танцова формация „Феерия“, Танцов състав „Празник“, Вокална група „Звънче“, Духов оркестър-Сандански, Ваня Андонова и ученици от IV ОУ „Св. св. Козма и Дамян“ показаха своя талант и своите добри сърца. Концертът бе закрит от Елеонора Сливкова – представител на Сдружение „За промяна“, която благодари на всички участници и цялата публика за помощта и подкрепата. Благотворителните инициативи продължават. Те са в подкрепа на лечението на 6-г. Даная, която страда от сакрална спина бифида, хидроцефалия интерна, на 3-г. Борис, който е със спастична церебрална парализа – квадрипирамиден синдром, тежка степен, както и на 2-г. Валерия – с детска церебрална парализа – спастична квадрипареза.  И трите деца са с тежки, комплекси увреждания. Нуждаят се от постоянна грижа и специфична подкрепа, рехабилитация и лечение. „Нека заедно направим това възможно. Ние вярваме, че всяко дете има право на грижа, любов и надежда. Надежда за по-добър живот. Даная, Боби и Валерия са три прекрасни деца от община Сандански. Три деца, които мечтаят да тичат и играят със своите връстници. Три деца, които никога не са тичали боси по пясъка. Три деца, които обичат и искат да бъдат обичани. Помогнете ни заедно да сбъднем техните мечти”, призовават организаторите на проявите в помощ на трите деца.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене