Предстоящи събития – 01.06.2018г.

Днес е първи юни – Международен ден на детето – Община Благоевград е подготвила програма, като игрите, организирани за децата, започват в 10:00 часа на площад „Македония“. На площада ще има подредени шатри с различни видове занимания. децата ще могат да покажат своя талант в ателиетата на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Ще има и музикалната програма, представена от читалище „Никола Вапцаров“. Програмата на Община Благоевград за Деня на детето ще продължи с началото на най-новия фестивал в Благоевград “Jumaya Stage Festival” от 18:30 часа.

Във връзка с детския празник от 10:00 до 16:00 часа Военно формирование 26 400 – Благоевград организира Ден на отворените врати.

По традиция в Симитли децата поемат управлението за 1 юни. В 9 часа „новият екип“ ще поеме ключа от общинската администрация и ще застъпи на първия си работен ден. След официалното представяне на детския парламент в 09:30 часа на площад „Септември” ще има игри и подаръци за всички празнуващи деца.

Благоевград се включва в инициативата „Аз съм българче“ – ученици от II ОУ „Димитър Благоев“ ще рецитират патриотичното стихотворение заедно с хиляди деца от десетки населени места в страната. Началото на националния рецитал ще бъде от 10.00 часа, като в Благоевград мястото е площад „Македония“.

В Банско в 10,00 часа започват празничните прояви по повод Международния ден на детето. Преди обяд ще се проведат конкурсите „Малки Големи Таланти” и „Мини Мис и Мини Мистър”, които са в две възрастови групи. По същото време на язовир „Белизмата” ще се проведе традиционния риболовен турнир под мотото „Детето риболовец без дрога“. Безплатни кинопрожекции на филми за деца ще има от 15,30 до 19,00 часа в сградата на Посетителски информационен център в Банско.

Община Петрич и Общински детски комплекс ще изненадат с разнообразна програма най-малките жители на общината днес. Празникът започва в 18.15 ч, когато се поставя началото на „Парад на приказните герои”. Той ще тръгне от сградата на Община Петрич в посока градския площад. Могат да се включат всички деца, преобразени като любими приказни герои. В 18.30 ч на открита сцена започват „Приказна магия” с участието на възпитаници на Общински детски комплекс, приключенско шоу „Индиана Джоунс” и флаг шоу с артисти на кокили „Дивинитас”.

В Гоце Делчев празникът по повод 1-ви юни ще се състои в Градския парк и ще започне в 10.30 часа. За децата на Гоце Делчев ще има богата музикална програма, много забавления и лакомства, а така също ателие по грънчарство и рисуване, както и други интересни занимания. След това, за по-големите деца и ученици, които обичат баскетбола, община Гоце Делчев е организирала интересна и вълнуваща среща. Американският професионален баскетболист от NBA Джими Хънт, който вече тренира и млади баскетболисти в България, ще бъде гост на Спортната академия. От 18:00 часа в зала „Неврокоп – Арена“, ще се състои среща – разговор с баскетболната звезда и демонстрации за всички, които обичат баскетбола!

По случай 1 юни Археологическият музей – Сандански и Община Сандански организират „Забравените игри на Свети Врач“. От 10:00 до 14:00 часа в парк „Свети Врач“ /пространството между езерото и градския басейн/ децата ще имат възможност да се върнат назад във времето.

„Вълшебен детски празник” организира община Дупница. Началото му е в 17 часа на площад “Свобода”. Подготвен е концерт на група “Арт Поп”, както и представление на Детската театралната школа.

Общински съвет – Кочериново ще проведе редовно заседание днес. Редовното заседание започва в 10 часа в заседателната зала на община Кочериново

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене