Ученици от Дупница посетиха парламента по покана на Радослава Чеканска

Ученици от община Дупница бяха на посещение в Народното събрание по покана на депутата от ГЕРБ Радослава Чеканска. Посетителската група бе общо от 18 ученици – от първи до осми клас, включително. Децата са възпитаници на СУ „Св. Паисий Хилендарски”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Евлоги Георгиев” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – с. Яхиново. Те бяха придружени от Тодор Петков – началник отдел „Култура, образование и младежки дейности” към Община Дупница.

Ученици от Дупница посетиха Народното събрание по покана на народния представител от ГЕРБ Радослава Чеканска
ПП ГЕРБ

Учениците получиха възможност да посетят Народното събрание, след като станаха победители в различни конкурси, посветени на 140 години от Освобождението на България. Конкурсите включваха рисунка за деца от І до ІV клас, историческо състезание  за ученици от V до VІІ клас и  конкурс за есе. Организатори бяха Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Исторически музей – Дупница, НЧ “Ген. Георги Тодоров – 2011” и Община Дупница.

Ученици от Дупница посетиха Народното събрание по покана на народния представител от ГЕРБ Радослава Чеканска
ПП ГЕРБ

  Народният представител Радослава Чеканска посрещна лично гостите от Дупница, разказа им за основните правомощия на институцията и ги запозна със свои колеги. „Децата задаваха въпроси най-вече за законотворческия процес и какво представляват парламентарните комисии. Проявиха интерес и към историята на държавния орган. Имаха възможност да се срещнат и разговарят със зам.-председателя на НС г-н Емил Христов”, разказа Чеканска. По време на посещението си, учениците разгледаха сградата на парламента и проследиха от балконите дискусията в Пленарна зала.

Ученици от Дупница посетиха Народното събрание по покана на народния представител от ГЕРБ Радослава Чеканска
ПП ГЕРБ

Първокласникът Цветан Заров занесе в парламента специален подарък от Дупница – папка с рисунки, посветени на 140-ата годишнина от Освобождението на страната ни. Произведенията на първолаците от ОУ „Неофит Рилски” бяха подарени лично на зам.-председателя на НС Емил Христов, който ги прие с благодарност и поздрави децата за таланта. „Истинска радост е срещата с будни, млади дупничани”, каза зам.-председателят на парламента.

/дарик

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене