Признаха петрички дилър за луд, съдът прекрати делото му за разпространение на наркотици

След две експертизи, една­та от които за установяване на психическото здраве на петричанина Иван Зл., ули­чен в разпространение на дрога, съдът в Петрич на вто­рото си съдебно заседание, прекрати делото му. Всички събрани в досъдебното про­изводство веществени до­казателства като запечатан в бял плик наркотични ве­щества, трябва да се унищо­жат по надлежния ред. Това разпореди съдия-доклад­чикът по делото Андроника Ризова.

Делото срещу дилъ­ра Иван Зл. стартира преди месец по общия ред с наби­ране на нови доказателства и призоваване на свидетели в зала. Оказа се, че той не може да носи съдебна отго­ворност, тъй като е болен, от биполярно разстройство на личността. Дилърът на дрога изпадал често в със­тояние на немощ и с това плашел не само близките си, но и клиентите му от Петрич.

Те именно подали сигнал до полицията за залавянето му. В досъдебна фаза на делото при разпит те признали, че не предполагали за болес­тта му, но често пъти били изплашени от моментното му агресивно състояние, сякаш виждали друг човек пред себе си. При афект, разпространителят на дрога освен че буйствал, изваж­дал и твърди предмети, като ножове в лицата им, докато не си платят. Разноските на­правени по делото остават за сметка на петричкия съд. Интересно е, че разследва­щите не са знаели за меди­цинския проблем на дилъра, който не е от вчера в тяхното полезрение.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене