10,1% е равнището на регистрираната безработица на територията на област Благоевград през месец април 2018

В Бюрата по труда в Благоевградска област през месец април 2018 г. са регистрирани 15 250 безработни лица. В сравнение със същия период на 2017 г. се наблюдава намаление с 0,5 процентни пункта. Безработицата в аналогичния период през 2017 г. е била 10,6%.

През април тази година на работа са постъпили 1 128 безработни лица. 736 от тях са започнали работа с посредничеството на бюрата по труда от областта. Най-много са заявени работни места от сектор преработваща промишленост, следват секторите търговия и ремонт на автомобили, хотелиерство и ресторантьорство, секторите държавно управление, образование и строителство.

През месец април са организирани три трудови борси. В тях са взели участие 31 работодатели и са разкрити 237 работни места. Борсите са посетени от 428 безработни лица. В резултат от проведените трудови борси 23 лица са започнали работа, сключвайки договор с работодателите в деня на борсата.

Информацията е от Станислава Поповска, директор на Регионалната служба по заетостта, дадена на регулярна месечна пресконференция днес. /Радио Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене