Една неврокопчанка благодари на друга неврокопчанка, или кого разплака Николина Чакърдъкова в Америка

19 май 2018 на сцената на една монреалска зала чух думи, които ме направиха щастлива, но и ме разплакаха.

Николина Чакърдъкова, неврокопски танцов ансамбъл, град Гоце Делчев. Всичко, за което съм мечтала години. Усещането е неописуемо. Пяхме, смяхме се, плакахме, имаше от всичко. Спазихме традицията за голямото хоро на публиката, макар че нарушихме тукашните правила 🙂
Искам да благодаря на Николина, Боби Шапков и прекрасните момичета и момчета от ансамбъла, които не се спряха два часа, и дадоха всичко от себе си така като само те могат! Нямам думи да изразя колко съм щастлива!

Благодаря на организаторите и най-вече на Моника Вълева, която за мен е най-големия пазител на българското за Монреал!

Благодаря ви, хора! До нови срещи!

С този откровен и емоционален статус, една неврокопчанка, живееща на хиляди километри, в далечния Монреал благодари на друга неврокопчанка. Вълнението на Мария Френгова след концерта на Николина Чакърдъкова зад океана е трогателно. Това прави музиката!

,,Хубава си моя горо”, ,,Мила Родино” и Николина Чакърдъкова – трите СВЕТИНИ на България!!!!! Нашите сънародници в Америка също го знаят, пяха и играха заедно с нея и сърцата им биха в един ритъм, защото и тя и те където и да се намират по света, ВИНАГИ носят България в сърцата си!!!! Браво, браво, Николина!!! Обичам те с цялото си сърце и душа“ – това пък е написала Роси Атанасова от Свищов!

Силвия Стоянова

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене