25 ученици от СОУ-Сатовча – евродепутати за един ден

ученици от Сатовча

Отборът на СОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” в с. Сатовча в състав: Цветелина Ушева, Селвера Странджева, Дани Моллова, Константин Хаджиев и Ахмед Упов, които са ученици от 11 клас и членове на “Клуба за ООН” и Клуб “Чужди езици”, преди дни спечели голямата награда на Европейската програма „Еврошкола”.

ученици от Сатовча

Наградата е посещение на Европейския парламент в Страсбург на 25 ученици в качеството им на евродепутати за един ден.

На 28-и ноември децата от Сатовча ще открият и заседанието на Европейския парламент.

До края на този месец се очаква да бъде определен пълният състав на 25-членната група участници, които ще пътуват за Страсбург. Те трябва обаче да отговарят на определени критерии – да са навършили 16 години до 31 декември 2014 г., да владеят английски език, да се членове на Клуб ООН, да участват активно в живота на училището, да имат отлично поведение и други.

На 12-и април в Благоевград се проведе регионално състезание в рамките на Европейската програма “Еврошкола”, в което взеха участие 8 отбора от областите Благоевград, Кюстендил и Перник. Състезанието бе организирано от Регионалното бюро на Европейския парламент в България.

Предварително всички отбори трябваше да бъдат подготвени по примерни въпроси като: знания за Европейския парламент, Европейския съюз, за предстоящите евроизбори, за ролята на Европейския парламент, за младежката безработица, как младите хора да бъдат конкурентно способни.

Основното изискване на проведеното състезание бе участниците в него да представят личната си позиция, коментираха завоювалите своето участие със знания и добро поведение ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Сатовча.

Силният отбор от Сатовча бе представен от Цветелина Ушева, Селвера Странджева, Дани Моллова, Константин Хаджиев и Ахмед Упов, всички  членове на “Клуба за ООН” и Клуб “Чужди езици”. Помощник-директорът Джеват Дунчев бе техен водач и в крайна сметка петимата участници от Сатовча се представиха отлично и извоюваха визитата в Страсбург на 25 ученици от тяхното школо.

ученици от Сатовча

Участниците от Сатовча споделиха, че са били оценени високо по време на състезанието, защото са подходили много сериозно и отговорно, били са уверени в познанията си и много им е помогнало и това, че са имали нужната подготовка, свикнали са да говорят пред аудитория и да работят в екип.

„Най-важното за нас бе да защитим доброто име на училището ни и доверието към нас на нашите учители и родители“, казаха още учениците от отбора победител.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене