Започва първият по рода си “Jumaya Stage Festival” в Благоевград

Благоевград за първи път е домакин на артистичния фестивал “Jumaya Stage Festival”.  Началото ще бъде поставено на 1 юни /петък/ от 18:00 часа с  Rockids&The little’s.

  Фестивалът ще бъде разположен на паркинга пред Stage bar и Райфайзен банк, площад “Македония“ и парка пред сградата на НАП. Той ще бъде в рамките на 2 дни и в него ще се включат едни от най-новите рок банди.     Подробности по организацията и подготовката за фестивала разясниха заместник- кметът на Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, организаторът Иван Кацарски и младият дизайнер Надежда Червенкова.  „Няма да скрия, че отдавна имахме нужда от фестивал като Джумая фест . Липсваше ни фестивал в началото на юни, за да може месецът да е наистина музикален, прекрасен, свеж. Практика в цял свят е Общината да създава условия и да помага при организирането на определено събитие, а не да го обхване изцяло. Радостно е, че има хора като организаторите на фестивала – пълни с идеи, възможности, имащи ясно начертана визия“,  каза зам.- кметът. Тя увери, че всяка една идея, в тази посока ще бъде подкрепена от Община Благоевград.    От своя страна организаторите изразиха своята признателност и благодарност към Община Благоевград за съдействието и подкрепата.

    По време на стрийт фестивала жителите и гостите на Благоевград ще имат възможност да разгледат и закупят хендмейд артикули от  арт базара. Ще бъдат представени няколко уъркшопа-  дръм съркъл, воден от BunyVerse & Piero Epifania и вокален уъркшоп за деца и възрастни, занимаващи се с рок музика, воден от вокалния педагог, Евгени Господинов.

    В рамките на първото издание на поредното голямо събитие в Благоевград участие ще вземат, както вече утвърдени имена като Wickeda, P.I.F., Jeremy, Skitnicks, така и нови, сред които Nu/Ance и  Farock.  Малките таланти на Благоевград също имат своето място в първото по рода си издание на рок инициативата. На сцената ще излязат талантливите “The Littles” и “Rockids” от Presto – Rock & Classic school и “FaRock” от вокално студио ФаДиез.

    Ще пристигнат гости от Стара Загора, Пловдив, София, Велико Търново. Съпътстващите събития ще радват гостите на най- новия фестивал в културния календар на Община Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене