ВИДЕО: Евгени Кавдански: Гоце Делчев от години и спортен град

„Гоце Делчев от години е спортен град“, това каза вчера представителят на Българска хандбална федерация по хандбал, Евгени Кавдански. Той бе в южния град по повод закриването на Държавното първенство по хандбал за деца до 12 години който се проведе в зала Арена Неврокоп. Той високо оцени отличната организация на общината и ръководството на Х.К. Пирин-64 за провеждането на този отговорен турнир. „Трябва да отбележим, че отборът на Гоце Делчев на Гоце Делчев търпи впечатляващо развитие – миналата година бяха на единадесето място а сега се класираха на четвърто“, каза г-н Кавдански при обявяването на класациите и връчването на наградите.

Тази година, на проведеното в Неврокоп Арена Държавното първенство по хандбал за момчета до 12 години   шампиони станаха Х.К. Полюс от Плевен. Вицешампиони са отборът Х.К. Левски от гр. Левски, на трето място Х.К. Труд от гр. Труд, община Пловдив и четвърти се класираха момчетата на домакините от Х.К. Пирин-64.

В символичният „златен отбор на шампионата“ определен от съдиите попаднаха две деца от отборът на домакинския Х.К. Пирин: Александър Заемджиков, вратар и Андон Пендичев, десен гард.

„Мили деца, пожелавам ви да сте живи и здрави и да продължавате да се развивате както в училище така и в спорта и да се надяваме догодина да се видим отново, защо не Гоце Делчев отново да е домакин на хандбален турнир в по-горна възрастова категория“, каза Богдан Боцев, председател на Х.К. Пирин-64 и депутат в НС.

За разочарование на спортната общественост в града, интересът на публиката към шампионата бе слаб, а родителите блестяха с отсъствието си като не благоволиха поне те да дойдат в залата за да подкрепят децата си. Със своето присъствие пък блеснаха внушителна група от родители и граждани Плевен които бяха в Гоце Делчев за да подкрепят ДЕЦАТА си…

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене