Червен килим и арка за абитуриентите в Разлог

В Разлог Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост ще бъде отбелязан с празнично шествие.

Учители и ученици от всички учебни заведения ще се включат в шествието под съпровода на местния Духов оркестър към Народно читалище „15.09.1903-1909 г“.

Тържеството ще продължи с празнична програма от училищата, детските градини и читалището на  площад „ Преображение” в града. Предвидено е и награждаване на даровити ученици– участници в национални състезания и олимпиади.

Кулминацията на празника ще бъде традиционното шествие на абитуриенти от четирите гимназии, които и тази година ще преминат по червен килим под балонена арка. Те ще бъдат приветствани от кмета инж. Красимир Герчев, като  в тяхна чест е предвидена  празнична заря. Тази година абитуриентите в община Разлог са 266.

Разложката  професионална гимназия „ Никола Стойчев”, изпраща 70 абитуриента, като 18 от тях завършват с успех над 5.50. Толкова са  младежите и девойките завършващи в Професионалната гимназия по Транспорт, като 18 от тях са с успех над 5.50, а 8 с отличен 6.00. Средно училище „Братя Каназиреви” пък изпраща 60 зрелостници, като 2/3 от тях завършват с отличен успех над 5.50, а 26 с пълно отличие.

В Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство завършват 66 зрелостници, като там пълните отличниците са 8.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене