Заради крадци на череши цената от 7 лв. падна на 1.50 лв. на кооперативния пазар в Петрич

Крадци на череши, набрали плода от масивите на петричките собственици, в землището на село Беласица, подбиха тотално цената от 7 лв., при която тръгна търговията пред дни на кооперативния пазар на Петрич. “Вижте я тази, с двете кофи, как прикрива черешите. А, първа търчи ва пазара да ги продаде. Нея поне я познавам, комшийка мие, и съм сто процента сигурен, че тя няма череши. Никога не е имала земя.

Живее в блоковете, високите в центъра и се прехранва с кражби“, алармира петричанин, който местните познават като първия съдържател на дискотеката в петричкото читалище, Георги Т., който в момента е пенсионер с 200 лв. пенсия. “Никога няма да ида вечерно време да бера череши и с това да си прехранвам“, категоричен е възрастният мъж, без да дава повече обяснение дали вече е хапвал от вкусния плод, на сегашната му цена от 1. 50лв. за кг. Междувременно от вчера започна монтирането на масите на новия кооперативен пазар, и оборудването му с щори, което е наистина модерна практика, непозната за цялата страна.

Те са плътни, кафяви, и освен, че будят възхищение сред петричани, са тотален хит и за гръцките туристи. Вчера първият автобус, идващ от Серес с туристи, бе паркиран в съседство до него, а всичките му пасажери не спряха да цъкат с език от нововъведението, на което и те стават свидетели. “Никъде в Гърция няма такъв модерен пазар, дори и в Серес и Солун“, коментираха придобивката на петричани гърците, на която и те ще се радват оттук насетне.

Венко Стефанов

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене