Щерката на Галев тайно в САЩ

Тайно до САЩ е пътувала дъщерята на издирвания мафиот Пламен Галев – Светлана, носи мълвата в родния град на младата дама – Дупница. Според версията на местните наследницата на търсения от Интерпол, който избяга от България заедно с авера си Ангел Христов, летяла до Ню Йорк, за да проучи на място какви са възможностите да продължи образованието си зад Океана.
Светлана Галева вече имала диплома от престижно лондонско висше училище, но държала да получи и тапия от американски университет. Красивата наследница на бившия командос имала интерес към икономическите науки. За разлика от децата на други топмафиоти тя не се увличала по изкуство или дизайн, които се учат повече за кеф и от келешлък, а не за реална реализация в живота. Дупничани разкриват, че Светлана отива зад Окена, тъй като това била волята на баща й. Той много държал децата му да получат добро образование и заради това още като тийнейджъри пратил дъщеря си и брат й заедно с тяхната майка Емилия в Лондон.

Говори се, че друга сериозна причина за намеренията на Светлана да се изнесе от Европа и да се установи за постоянно в САЩ е, че така ще бъде по-близо до баща си. Ченгета и жители на Дупница допускат, че Пламен Галев се укрива именно в Северна Америка, след като изчезна, за да не влезе в затвора да изтърпява присъда за рекет.

Двамата бивши командоси Ангел Христов и Пламен Галев са бивши барети, които нямат роднинска връзка. След приключване на кариерата си в МВР двамата се впускат в частния бизнес и политиката. Те изчезват от страната, за да не влязат в затвора, през 2012 г. Това става, след като Върховният касационен потвърждава присъдите им и те трябваше да бъдат прибрани в пандиза, за да изтърпят наказанията си.

Галев получи 5 години лишаване от свобода, а Христов – 4, заради ръководене на организирана престъпна група за рекет и изнудване. Двамата обаче избягаха от България и бяха обявени за издирване от Интерпол. Оттогава се носят различни версии за тяхното местонахождение, но нито една не е потвърдена от официални източници. Повечето от тях са свързани с различни екзотични дестинации извън Европа.

Шефът на издирването в националната полиция Ивайло Димитров обяви преди месец, че МВР има информация за Галеви. „Братя Галеви са извън пределите на страната, разполагаме с информация къде се намират, може би“, подчерта полицейският началник, като допълни, че данните се проверяват.

Ваня Тодорова

Вестник “ ТОП ПРЕСА „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене