Започва укрепването на свлачището в Плетена, след публикация на ТОП ПРЕСА

Техника и материали се струпват от днес на строител­ната площадка в сатовчан­ското село Плетена, където започват дейност­ите по укрепването на свлачището в селото, което бе на път да погълне ня­колко къщи.

Както писа Топ Преса, преди ме­сеци министърът на МРРБ – Николай Нанков, отпусна първите авансови средства за кре­пежните меропри­ятия, които са в размер на близо по­ловин милион лева.

Сагата на собствениците на застрашените къщи в Плетена продъл­жи години наред, а самото свлачище се активизира пре­ди четири години. Обектът и строи­телната площад­ка се подготвят от миналата седми­ца, а днес влизат в действие и маши­ните, коментира кметът на община­та Арбен Мименов.

Срокът за при­ключване на укре­пителните строи­телни дейности е до края на 2018 го­дина, но от фирмата изпълнител и общината обе­щават да завършат по-рано.

Както писа мно­гократно Топ Пре­са, свла­чището е погълна­ло почти 75% от пътя, кой­то води до учи­лището и детска­та гра­дина в Плетена. Най-за­сегнати са чети­ри къщи в района на свла­чище­то като една от тях, тази на семей­ство Къ­древи, е в плачевно състоя­ние.

Ралица Василева

Вестник  “ ТОП ПРЕСА “

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене