Без категория

Преглед на местния печат

печат

В.“Вяра“

Сълзи и смях на сесия в Дупница: Почервенял от гняв, председателят Владимир Владимиров „ожени” на сесия д-р Лорета Николова за д-р Матей Попниколов, съветниците викаха „горчиво”

Председателят на Общинския съвет Владимир Владимиров, издокаран в яркочервена риза, претърпя втори провал на вчерашната извънредна сесия, след като идеята му за реанимиране на Галевото дружество „Реклама” бе отхвърлена категорично от общинските съветници. На предишното заседание се разигра страхотен цирк, форумът се разпадна, а на вчерашното съветниците анблок се противопоставиха на Владимиров. Най-интересното беше, че дори Владимир Владимиров гласува „против”, за да избегне унижението да бъде бламиран от всички общински съветници.

Акционерите в МБАЛ – Благоевград избраха юриста Ралица Калинова за председател на борда на директорите

Юристът Ралица Калинова е новият председател на борда на директорите на МБАЛ – Благоевград. Тя застава на мястото на досегашния председател д-р Нелия Микушанска. Рокадата стана факт вчера на провелото се редовно общо събрание на акционерите в МБАЛ в Благоевград, където след гласуване от страна на представители на Министерството на здравеопазването, на община Благоевград и на община Петрич тя бе обвена за председател на борда на директорите.

Трима заслужили хора получиха обществено признание на извънредна сесия: Общинските съветници удостоиха Антон Москов, Борислав Владиков и Спиро Дебърски със званието „почетен гражданин на Благоевград”

На извънредна сесия вчера трима бележити граждани на Благоевград – ветеранът от Втората световна война Антон Москов, поетът Борислав Владиков и футболистът Спиро Дебърски, бяха удостоени със званието „почетен гражданин на Благоевград”. Предложението за удостояването им бе направено от кмета на общината д-р Атанас Камбитов. Престижното отличие бе гласувано с таен вот от местните парламентаристи, които го приеха с пълно мнозинство.

Разплитат мегаафера за продажба на цигари по цял свят, в сделките за милиони забит гоцеделчевски родов корен

Мегаафера за продажба на фалшиви цигари по цял свят с подправени документи се разплита от ден. Пиринско е пресечна точка на крупната машинация, твърдят следователи. Вестник „Вяра” вече информира за разбитата фабрика за цигари в Падеш и за задържаните в Македония. Двата факта са съществена брънка от голямата далавера, чиито канали са опасали десетки страни. При последните разкрития са изплували имената на двама българи – Георги Василев и Стефан Стефанов, като за единия се говори, че родовият корен му е гоцеделчевски.

Рекорден спад на цените на имотите в Дупница: На тезгяха са къща от 500 кв. за 11 000 лв. и 4 офиса на ул. „Вардар”, от 1 258 425 лв. тръгва наддаването за почивна станция „Лира” в курорта Паничище

Над 10 имота обявиха за продажба частни съдебни изпълнители в Дупница през май след решение на Кюстендилския окръжен съд. Най-евтин е имот от 264 кв. м на улица „Клокотница” 29, чиято начална цена е 11 061.60 лв. Обявен е за продажба от частния съдебен изпълнител Милена Джоргова. Имотът включва къща с площ 500 кв. м, състояща се от приземен етаж, 3 надземни и един тавански етаж. Срокът за продажба е от 12 май до 12 юни. Резултатът ще бъде обявен на 13 юни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене