„Романът на моя живот“ и филмът „Монолог“ за Стефан Данаилов бяха представени в Благоевгра

Журналистът Георги Тошев представи книгата и документалният филм за Стефан Данилов в ДТ „Никола Вапцаров“ пред благоевградската публика.  Продукцията е със заглавие „Монолог“ и е режисиран от Георги Тошев, който е и съсценарист, заедно с Ема Константинова. Филмът, посветен на 75-годишнината на Данаилов, представя днешния ден на известния актьор и припомня някои от най-известните му роли в киното, сред които кадри от „Понеделник сутрин“, „Инспекторът и нощта“, „Търновската царица“ и много други.

    Включени са още кадри и фотографии от личния архив на Стефан Данаилов и от фонда на Българската национална филмотека /БНФ/. Сред тях са ценни документални кадри, заснети през 60-те и 70-те години по време на снимките на „На всеки километър“, „Иван Кондарев“ и други филми, превърнали се в класика.

  „Романът на моя живот“  е от  първо лице и разказва забавни случки от детските пакости и истории от снимачните площадки и неизвестни досега подробности от живота на най-емблематичната ни кино звезда. От страниците Стефан Данаилов припомня срещите си с редица лидери от близкото минало и настоящето, а не на последно място отбелязва какво му носи преподаването и студентите като вдъхновение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене