Полицията работи по три версии за опожарените коли на лидера на ГЕРБ в Катунци

Полицията работи по три версии за опожарените коли на лидерът на ГЕРБ в санданското село Катунци – Красимир Газев.

На 14.05.2018г. около 00:15 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в лек автомобил „Нисан Кашкай“ и лек автомобил „Фолксваген Транспортер“, паркирани в с.Катунци. Причините за пожара и стойността на нанесените щети са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград.

Според източник на Pirinsko.com, криминалистите от РУП-Сандански работят по три версии за подпалените коли с коктейл Моллотов на бизнесмена Красимир Газев, който е общински председател на ГЕРБ-Катунци.

Първата версия е, че палежът е дело на собственици на лозови масиви, които Газев взел под аренда.

Втората версия е, че деянието е опит за сплашване на Газев заради дърводелския и дървопреработвателния му бизнес в района.

Третата версия е, че в община Сандански пламва политическа война между силните на деня.

Както Pirinsko.com съобщи по рано днес , 18-годишният Борислав Великов от Катунци, който беше наръган с нож вчера тролей №7 в София, учи в спортното училище на ЦСКА

Занимава с джудо и самбо.

Припомняме, че той беше наръган от 33-годишен мъж, след като направил забележка на деца, че цапат тролея. Великов е настанен в „Пирогов” и след операция е в стабилно състояние. Той ще остане от 3 до 5 дни в болницата за наблюдение. Борислав е в 12 клас и дни му предстоят зрелостни изпити. Той пропусна своето изпращане в училище. Съучениците му се надяват, че той все пак ще може да присъства на бала. Борислав и приятелката му снощи се качват в тролея и попадат на група деца, които плюят и цапат седалките.

„Момичето му казало, че отпред има свободни места, за да седнат там. Тръгват да сядат и гледат – едната седалка намазана, а другите –изцапани с шлюпки от семки. И той казал – какво правите, къде сега да седнат хората”, разказа пред БТВ бащата на Борислав Георги Великов.

„Едните са били намазани с домати, а по другите – шлюпки от семки. Той като прави забележка, малките отиват и се оплакват на извършителя. И той идва и го наръгва”, допълни и майката Албена Великова.

Борислав е прободен с швейцарско ножче и има късмет, че острието не стига до сърцето му. А как бащата си обяснява станалото? „Не знам, сигурно погрешно сме го възпитавали да прави забележки. Сигурно е трябвало като овци да сме”, заяви Георги Великов.

Извършителят е наркозависим. Нападателят е обвинен за опит за убийство по хулигански подбуди. Прокуратурата му поиска поиска постоянен арест. Той е задържан благодарение на адекватната реакция на шофьора. „Нашият шофьор е реагирал адекватно, като е затворил вратите, за да не избяга нарушителят, защото това е в обществен интерес”, обясни Иво Василев от „Столичен електротранспорт”.

Борислав е в 12 клас и на 26 май му предстои бал. Има матури, на които няма как да се яви, защото са по спорт, а състоянието му не позволява да спортува, обясниха родителите на момчето. Георги и Албена се надяват, че ще получат справедливост и нападателят ще бъде осъден.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене