Преподавател-цербер в ЮЗУ!

Културоложката Силвия Пет­рова се оказа страшилището за студентите от Факултета по изкуствата в ЮЗУ „Н. Рил­ски“ Благоевград. Според повечето студенти, препо­давателката, която пъту­ва всеки ден от София, се държи високомерно с тях и пише двойки поголовно.

Ето какво се оплакват студентите по специалност „Култура и Медии“:

„Преподавателката Сил­вия Петрова се държи като цербер с нас. Всички трепе­рим от страх със седмици, когато наближава датата на поредния изпит. Изпит, за когото не получаваме нужната подготовка и така слабата оценка ни е гарантирана. Силвия Петрова пише двойки на­ред, без да се замисля много. Тя е млад човек, а не ни разбира и се държи високомерно с нас.

Всеки ден се молим да е в до­бро настроение, за да получим знанията, за които сме си платили предварително. Ще ни стигнат ли 24 часа, за да се подготвим навре­ме!? А тя не ни подготвя добре, а в същото време има високи пре­тенции.

Чудим се как да отвърнем на нейното неуважение? – Да пре­мълчим и този път, да се защитим или да не присъства­ме на лекциите й, за да премълчим, трябва да преглътнем собствени­те си принципи. За да се защитим, се излагаме на опасността да достиг­нем до провокативен скандал, който може да завърши пагубно един­ствено за нас. А ако не присъстваме на лекции­те й, трябва да се лишим от знанията, от които се нуждаем и си плаща­ме!“

Според студентите, преподавателката Сил­вия Петрова трябва да си вземе поука и да се държи нор­мално и човешки с тях.

Вестник “ Благоевградска Вест“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене