Без категория

Националния печат

печат

В.“Сега“

Прокуратурата изненадващо влезе в спецслужбите заради подслушването

Прокуратурата започна изненадваща проверка на службите как използват и съхраняват специални разузнавателни средства (СРС). Държавното обвинение влезе в ДАНС, агенцията за подслушване ДАТО и военното разузнаване. Осем военни магистрати са проверявали как са били използвани СРС-тата там. „Щом прокуратурата се е намесила по този драстичен начин, очевидно има разследване или най-малкото проверка“, коментираха пред „Сега“ запознати с дейността и на прокуратурата, и на службите.
Бивш спецполицай се изяви театрално на делото срещу Цветанов

Делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за това, че е отказал да приложи специални разузнавателни средства (СРС) срещу бившия началник на борбата с организираната престъпност във Велико Търново – Орлин Тодоров, вчера продължи интригуващо.
Бившият антимафиот е знаел, че негови колеги го разследват и искат да бъде подслушван, стана ясно от думите му.
Стая в парламента възпламени политически скандал

Стаите в парламента, които се ползват от парламентарните групи, станаха част от предизборните спорове между управляващи и опозиция и се превърнаха в политически въпрос. Вчера ГЕРБ съобщи, че една от трите стаи на партията е била запечатана, а ключалката й е сменена. Подмяната на ключалката обаче се оказа, че не е изненада.
В.„Монитор“
Невиждани порои удавиха Сърбия

Цяла Сърбия е обхваната от невиждани бури, а дъждът, който не спира да вали, предизвика хаос в сръбската столица, предадоха агенциите. Една жена се е удавила, а стотици хора са евакуирани след тежките наводнения. Стотици жители на Белград не могат да напуснат домовете си заради наводненията, а други не могат да се върнат в тях. Движението по улиците е блокирано, а много от линиите на градския транспорт са отменени.
Закланата Анна издържала убиеца си

Анна Давидкова Анна Давидкова, която беше отвлечена и заклана, е издържала убиеца си приживе. Това сочат първоначалните данни на разследващите, които търсят причините, довели до семейната трагедия. Трупът на 47-годишната жена беше открит на задната седалка на семейния автомобил „Ауди А8”, паркиран до колонка на бензиностанция ОМВ, а за престъплението беше задържан съпругът й Радослав Давидков. Той опитал да си пререже вените, след като осъзнал какво е направил.
Разбиха мощен канал за цигари менте

Мощен канал за фалшиви цигари, действал на три континента, е бил разкрит от МВР и прокуратурата. В схемата е участвал бивш депутат, сменил няколко партии, а групата е получавала чадър от високопоставен ръководител на вътрешното министерство по време на управлението на Цветанов. Това съобщиха пред „Монитор” разследващи, участвали в разплитането на аферата. Контрабандата се е вихрила през последните 4-5 години, а стойността само на един от договорите е 80 милиона лева.
В.“Стандарт“

Порой отнесе къщата на татко с 2 деца

Порой остави баща и две деца на улицата. Обилният дъжд, който се изля над свищовското село Вардим в сряда следобед, събори къщата им. Хлапетата на 2 и 5 години преди няколко месеца загубили майка си, която починала след усложнение от грип. Сега тримата с баща им са на улицата, защото бурята е унищожила напълно дома им. В селото нямат възможност да ги настанят в общинско жилище. Заради пороя центърът на Свищов се превърна в езеро.
Частните болници се вдигнаха на бунт

За първи път тази година и частните болници излязоха на бунт срещу недъзите на здравната система. Този път националният протест, който организира Българският лекарски съюз, съвпадна с европейския ден на докторското недоволство.
Медици от цялата страна изказаха несъгласието си със системата и недофинансирането й под различна форма. Някои спряха работа и излязоха пред болниците си за час, а други само закичиха на белите си престилки протестни лентички. За първи път обаче към тях масово се включиха и частните болници.
Шопската салата е №1 в Европа

Шопската салата стана номер 1 на Стария континент. Седмица преди евровота Европейският парламент стартира класация на националните ястия на страницата си във Фейсбук. Във временното класиране води шопската салата с 4799 гласа, следвана от литовската студена супа с 1212 гласа и румънските зелеви сарми със 768 гласа. Страната ни участва и с редица други ястия като мусака, баклава, супа топчета, сирене по шопски, боб по манастирски, таратор, баница и други.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене