Без категория

Местния печат

печат

В.“Вяра“

Сигнал на граждани: Директорът на ВиК-Благоевград агитира служителите на дружеството да гласуват за АБВ

Директорът на ВиК-Благоевград инж. Петър Тунев агитира служителите на държавното дружество да гласуват на евроизборите за АБВ, като по този начин упражнява контролиран вот с подчинените си. Това заяви в сигнал до в. „Вяра” и местен информационен сайт възмутен гражданин на Благоевград. В сигнала се споменава и за назначаването във ВиК-Благоевград на активистката на АБВ Жулиета Давчева.

Хирург №1 на МБАЛ доцент Д. Недин отстрани огромен тумор от панкреаса на 70-годишен благоевградчанин

Началникът на хирургично отделение в МБАЛ доцент Д. Недин отстрани огромен тумор на 70-годишен благоевградчанин. Пациентът е приет в тежко състояние, при операцията се оказало, че има огромен тумор на неспецифично място – главата на панкреаса. Туморът се разраствал навътре, пробил стомаха и тънкото черво на пациента и застрашавал живота му. Повече от 2 часа д-р Недин и хирургът д-р Д. Димиров оперирали пациента.

Отделението по физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ – Благоевград се сдоби с модерна апаратура

Отделението по физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ – Благоевград се сдоби с  нова и модерна апаратура. Това информираха от пресцентъра на най-голямото лечебно заведение в Пиринско, средствата за закупуване на апартурата са отделени от бюджета на болницата. От там допълниха, че през последните 20 г. това е най-голямото зареждане с апаратура от последно поколение за физикална и рехабилитационна медицина, включващо пълен комплект от високочестотни материали.

Със 150 хил. лв. от Европа братята Говедарски построиха дървени къщички в Сапарева баня, Йордан Гольов върти търговия с черковните имоти, вдигна бизнес център №1 в Сапарева баня и настани служба „Кадастър” – Благоевград

Със 150 хил. лв. от Европа двамата братя съдружници на общинския съветник от ГЕРБ Николай Мертакчийски – Николай и Кирил Говедарски, изградиха туристическа база от дървени сглобяеми къщи в Сапарева баня. Къщичките са 3, всяка от по 50 квадрата, разположени в китен двор от по 1 декар. Намират се под параклиса „Рождество Богородично”. Парцелът е закупен от общината, на каква цена – отказват да съобщят както от общината, така и предприемачите.

Шефката на Окръжна прокуратура-Кюстендил Камелия Пешева стартира прокурорска проверка за аферата „Заграбени язовири Горна Гращица 

Шефът на Окръжна прокуратура-Кюстендил Камелия Пешева и говорителят – прокурор Марияна Сиракова, вчера започнаха подробен анализ на изнесените факти от в. „Вяра”, свързани с разграбването на кооперацията в Горна Гращица. С отработена схема 2 язовира за милиони, които са осигурявали препитанието на хората на две села – Горна Гращица и Катрище, са продадени по веригата „съпруг-съпруга-дъщеря-довереник”.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене