При засилени мерки за сигурност бюлетините за евровота пристигнаха в Благоевград

рик

При засилени мерки за сигурност бюлетините за европейските избори пристигнаха в Благоевград. Очаква се през уикенда бюлетините да бъдат доставени до общините в региона, като до тогава ще бъдат съхранявани под охрана в сградата на Областна администрация.
Общият брой на бюлетините за Благоевградска област е 317 000. Лично заместник-областният управител Костадин Дурчов и председателят на РИК – Благоевград Елиана Спасова следяха за разтоварването и превозването им до помещение в сградата на Областна администрация – Благоевград.
„Броят на бюлетините е 317 000, в тази бройка има резерв от 10%. Има определено помещение, в което ще се пренесат бюлетините, след това ще бъдат разпределени по общини и през следващата седмица –четвъртък или петък, ще бъдат разпределени в Секционните избирателни комисии по общини”, заяви Костадин Дурчов, заместник-областен управител.
През уикенда изборните книжа ще бъдат транспортирани с превоз на съответните общински администрации по места и ще бъдат предоставени за съхранение в помещения, определени със заповед на кметовете. Освен с технически средства бюлетините ще бъдат охранявани и с жива охрана, която е осигурена от полицията.

Припомняме, че жителите на община Благоевград ще гласуват в 127 секционни избирателни комисии, като към днешна дата близо 67 000 души имат право на глас на евровота на 25 май.

Е79

рик 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене