„БГ Роналдо“ ме млати без милост и без причина!

 Нова медицинска експер­тиза обръща разследването за мелето между бившия футболист от Микрево Да­ниел Златков и опонента му Оливър Златков. Тя е назна­чена не на пострадалия, а на сочения за виновник ММА боец, прочул се като двой­ник на Роналдо.

 Лекарите ще трябва да установят дали Даниел Златков не е по-пребит от фигуриращия като жертва 21-годишен рекордьор по набирания на Гинес. Както и да преценят, дали думи­те на Оливър за ритниците в главата и безсъзнанието отговарят на истината. Това съобщиха от прокуратурата в Благоевград, която води досъдебното производство.

 Боят става в малките часо­ве на 4 март пред местната дискотека „Елизиум“. Злат­ков е придружен от две дами, които са неволни свидетели на последвалото меле. ММА боецът и бивш футболист Даниел се спречква с 21-го­дишния Оливър и го поваля на земята. Версиите на два­мата участници в схватката сериозно се разминават. Оливър твърди, че е млатен без милост и без причина, като българският Роналдо му нанесъл няколко удара с ръце в главата и тялото, кои­то го довели до безсъзна­ние.

 Со­чени­ят за напа­дател Да­ниел обяс­нява, че е ре­аги­рал в състояние на афект, защото Оливър го псувал и обиждал съпругата му. По думите му той самият изял няколко здрави юмрука от рекордьо­ра. Казва, че бил предизви­кан нарочно – младежът го дразнел и настоявал да си спретнат „ММА среща“, за да стане известен.

 Макар да няма повдигнати обви­нения срещу Дани­ел Златков, той е категоричен, че до дело ще се стигне. Само че не е ясно дали той ще е на подсъдимата ска­мейка, или сюже­тът ще се обърне. Защото лекарите са мобилизира­ни да установят кой от двамата е всъщност пострадалият и кой лъже за ударите.

 Докато резултатите от екс­пертизите на двамата учас­тници в боя не са готови, прокуратурата е с вързани ръце. Експертизите ще ка­жат и дали Оливър е с лека или средна телесна повреда. Ако е с лека – ще трябва да води дело от частен харак­тер. Ако е със средна телес­на повреда – Даниел Злат­ков може да бъде изправен пред Темида и да отнесе до 6 години затвор в най-лошия случай.

 „Категорично заявявам, че нито веднъж не съм го ударил, нито съм обиждал съпругата му. Не съм го про­вокирал по някакъв начин. Той няколко пъти ме пова­ляше на земята, изправях се и заставах, без да му отвръ­щам на ударите. При става­нето не отивах с агресия към него… всичко това го има на камерата и може да се види от записите“, разкри в един­ственото си интервю след инцидента ММА боецът.

 От прокуратурата разясни­ха, че са назначени и експер­тизи на видеозаписите.

 „Усещам силни болки в главата, в областта на скули­те и челюстта от ритниците, имам болки в гърба и раме­нете, ребрата. Тренирам все­ки ден по няколко часа, сега не знам точно колко време, но със сигурност повече от два месеца няма да мога да се възстановя, това е огро­мен проблем за спортното ми развитие”, не дава заден Оливер Златков, който смя­та да иска и сериозни обез­щетения за неимуществени­те си загуби. Той твърди и че травмите му провалили новия опит за рекорд в наби­ранията за Гинес.

 Разпитани са почти всич­ки свидетели – очевидци на побоя, съобщиха още от прокуратурата. Сред тях са и три малки ромчета, които са разказали пред полицаите какво всъщност се е случи­ло. Оливър обаче се опася­ва, че техните разкази не са достоверни, тъй като лесно могат да бъдат подкупени. Даниел Златков се опасява от същото за мургавите сви­детели.

КУРБАН ЗАРАДИ КАРЪК

 Проблемите с ченгетата не са единственият дерт, който има българският Роналдо. 2018 започна ка­ръшки за него, след като помля колата си във верижна ката­строфа. За щас­тие не постра­да, но возилото е смачкано до неузнаваемост. Това се случва малко преди де­бюта на българ­ския Роналдо в ММА и помрача­ва настроението му. След това през март е арестуван заради боя. Близ­ки до Златков разказват, че бившият футболист е убе­ден, че е урочасан. Затова е решил да бори каръка с традиционни фолклорни методи. Ще прави курбан за здраве, на който ще покани само най-близките си.

Силвия Стоянова

Вестник “ ТОП ПРЕСА “

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене