Без категория

Нова възможност за моето бъдеще в ПГ по транспорт – Разлог

ПГ - транспорт - Разлог

Професионална гимназия по транспорт – град Разлог, е гимназия с традиции и с половинвековна история. От учебната 2013/2014 година училището работи по проект BG051PO001-4.3.03-0001 „Нова възможност за моето бъдеще“, който е известен в по-широк смисъл като проект „Валидиране” и който дава възможност за професионално образование и обучение през целия живот. Проектът се изпълнява от Министерството на образованието и науката по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-4.3.03 „Създаване на система за идентифициране и признаване на неформално придобити знания, умения и компетентности”, финансирана по ОП „Развитие на човешките ресурси” чрез ЕСФ. Предвижда се системата да позволява издаването на документ от гимназията, който да доказва придобитите извън формалното образование знания и умения, включително на работното място, у дома и т.н. Тъй като дейностите са в тестов период, валидирането на професия или част от професия към настоящия момент е безплатно за кандидатите.

ПГ по транспорт - Разлог

До момента ПГ по транспорт – гр. Разлог се радва на голям интерес от страна на работодатели, работници и служители от района, които искат да участват в проекта като бенефициенти. Профилът на бенефициентите, с които вече е осъществено начално консултиране и в момента се осъществява същинско консултиране, включва един  с основно образование (за част от професия) и 4 бенефициенти с висше образование. Останалите бенефициенти са със средно образование. В ПГ по транспорт, Разлог могат да се валидират знания и умения по четири от най-търсените специалности: „Оперативно счетоводство“, „Счетоводна отчетност“, „Автотранспортна техника“ и „Газова техника“. Бенефициентите, които ще се явят на държавни квалификационни изпити по практика на специалността, могат да демонстрират пред комисия своите практически знания и умения извън гимназията, на тяхното работно място в даденото предприятие.

ПГ по транспорт

Ръководител на екипа е Емилия Йорданова – директор на гимназията. Председател на Комисията по валидиране е инж. Цветанка Даракчиева – ПД по УПД. Експерти начално консултиране са инж. Елена Кисова и Силвия Благоева. В комисиите по оценяване и провеждане на изпити са обхванати и останалите преподаватели от съответните професионални направления: инж. Светла Адамичина – главен учител, инж. Елена Колчева, инж. Илиян Мекушин, инж. Васил Панев, Симо Страхилов, Марияна Кондева, Милена Георгиева. Всички преподаватели в гимназията са правоспособни и имат съответната квалификация, затова на настоящия етап не се налага наемане на външни специалисти за реализиране на дейностите по проекта.

Копие от P1150112

Екипът по проект “Нова възможност за моето бъдеще“ в ПГ по транспорт, Разлог очаква нови бенефициенти и партньори по проекта за идентифициране и признаване на неформално и самостоятелно придобити знания, умения и компетентности.

Копие от P1150116

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене