Марко Мендоса хедлайнер на The Brava Balkan fest

Заместник- кметът на община Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова обяви датите и хедлайнера на тазгодишното издание на The Brava Balkan fest. Тя, заедно с Цонко Цонев- Кметъла и кмета на село Дъбрава Росен Георгиев, даде пресконференция, на която бе съобщено, че Марко Мендоса идва за поредното издание на рок феста. „Пред прага сме на The Brava fest, който тази година ще се проведе на 7 и 8 септември. Поздравявам организаторите за усилията и затова, че краткото време, в което се провежда фестивала успяха да го направят значим. Затова, че работят в посока на това да има все повече публика и това е пример как от едно малко, красиво място над Благоевград може да създаде културно събитие, което да привлича хора от цялата страна и чужбина“, каза в част от приветствието си заместник- кметът Христина Шопова. The Brava fest e част от Културния календар на Община Благоевград и амбицията е той да се разраства. „Благоевград върви към целта  да стане фестивален център на Балканите. Това се случва с усилията на много хора“, допълни зам.-кметът Христина Шопова. Тя припомни, че началото на Пролетния фестивал е поставено и че предстои откриване на „Тара-ра-бумбия“, „Литера Експо“ и Франкофоли.

Тази година The Brava fest ще включи освен бившия китарист на Whitesnake Марко Мендоса, български групи, но и групи от Сърбия, Турция и Македония.

„Благодаря на Община Благоевград, че винаги се е отзовавала и подкрепя The Brava рок фест. Изключително важно е, че тя застава зад такива инициативи. За трета година съм в Благоевград и става все по- хубаво“, каза Цонко Цонев – Кметъла. Той поясни, че благодарение на Община Благоевград тази година и озвучаването ще бъде на много високо ниво. Очаква се да бъде обявена и схема, където всеки желаещ ще може позиционира палатка за двата фестивални дни.

Кметът на село Дъбрава Росен Георгиев благодари на Община Благоевград и на Цонко Цонев за подкрепата и сериозната помощ при организирането на фестивала. Той обяви, че по време на фестивалната програма ще има и съпътстваща такава. „Тази година отново имаме музикална академия, която ще се реализира от „Rockschool“ София и Мелина Крумова. Идеята е преподаватели да дават началните уроци на деца от Благоевград на и около сцената като с това да се събуди една любов и интерес към рок музиката и тази култура“, каза кметът на село Дъбрава Росен Георгиев. Той допълни, че като част от програмата ще бъде и Клуб по планинско колоездене, като специалисти ще дават уроци на всеки желаещ. Във връзка с логото, Росен Георгиев допълни, че то отново е дело на дизайнера Пламен Ковачев.

На финала на пресконференцията кметът на село Дъбрава Росен Георгиев категорично заяви, че ще работи в унисон с политиката на Община Благоевград за превръщането на Благоевград в Балканска фестивална столица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене